Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw op de lijst: Aniel Madhuban

Nieuw op de lijst: Aniel Madhuban

16/05/2020 20:00 - Naomi Hoever

Nieuw op de lijst: Aniel Madhuban

Foto: Aniel Madhuban  

In de rubriek 'Nieuw op de lijst' belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat zaterdag is Aniel Madhuban van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). Hij is kandidaat nummer 13 op de lijst in district Paramaribo.

Wie is Aniel Madhuban?

"Ik ben een jonge gedreven Surinamer met het hart op de juiste plaats, geboren op 15 oktober 1986 uit een gezin van vier kinderen van wie ik het derde kind ben. Ik ben de enige jongen."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Ik heb een vwo-diploma en zit thans in het laatste jaar van de Bachelor Economie-opleiding van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ik doe onderzoek naar de methodologie voor het bepalen van de kredietwaardigheid van een land."

Wat is uw achtergrond (werk)?

"Ik heb ruim tien jaren ervaring in voedselverwerkende productiebedrijven die exporteren en heb er verschillende functies bekleed zoals Intake Officer, Chairman HACCP Team, productiemanager en Warehouse Supervisor. Ik was eens ook in dienst van Optiek Ninon als logistiek medewerker."

Hoelang bent u politiek actief?

"Ruim twee jaar. Ik heb daarvóór wel de Surinaamse politiek van een afstand gevolgd."

Waarom heeft u voor de HVB gekozen?

"Ik kan mij terugvinden in de ideologie van de partij waarbij zelfredzaamheid centraal staat. De keuze is gemaakt na een grondige oriëntatie."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Ik wil opkomen voor harde werkers zodat het begrip welvaart en welzijn bij iedere Surinamer te merken is. Ik wil mij verder sterk maken voor de jeugd maar in het bijzonder in de volksbuurten waar het leven vaak heel moeilijk is. De jeugd is de toekomst en daarom moeten wij als samenleving in haar investeren."

Indien u wordt gekozen waarvoor zult u zich sterk maken?

"Ik zal mij inzetten dat elke burger, die grond nodig heeft in aanmerking komt voor een perceel van de overheid. Het gronduitgiftebeleid moet transparanter. Daarnaast ben ik voorstander van een veilige samenleving en wil mij inzetten voor het indammen van de criminaliteit. Verder zal ik mij sterk maken voor beroepsgericht onderwijs en het stimuleren van klein ondernemerschap."

Bent u eens in aanraking gekomen met de politie?

"Er staat geen vonnis op mijn naam en ik wens dat voor de rest van mijn leven zo te houden."

Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek?

"De burger heeft het geloof in de hedendaagse politiek verloren. Een politicus moet gefocust zijn op verbetering van het lot van alle Surinamers en niet op een kleine groep of alleen de eigen achterban. De hamvraag moet zijn: wat kan ik doen voor mijn land en wat is mijn meerwaarde? Wanneer jonge politici dat in het oog houden, zijn we op de goede weg en dan zal het vertrouwen van de burger in de politiek worden hersteld."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Suriname heeft veel natuurlijke hulpbronnen. Ons land stond ooit op nummer zeventien van de rijkste landen ter wereld. Thans kampen we met een hoge inflatie, die de burger voelt in zijn portemonnee. Maar er is hoop, als we gaan focussen op diversificatie en stabilisatie van onze econonomie onder ander door meer te gaan produceren. De inflatie en wisselkoers moeten onder controle worden gebracht."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina