Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw op de lijst: Soraya Leysner

Nieuw op de lijst: Soraya Leysner

15/05/2020 20:00 - Naomi Hoever

Nieuw op de lijst: Soraya Leysner

Foto: Soraya Leysner  

In de rubriek 'Nieuw op de lijst' belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat vrijdag is Soraya Leysner van de Nationale Partij Suriname (NPS). Zij is kandidaat nummer 3 op de lijst in district Wanica.

Wie is Soraya Leysner?

"Ik ben een gehuwde moeder van vier kinderen. Zelf kom ik uit een gezin van drie van wie ik de jongste ben. Sociaal bezig zijn vooral met kinderen is de leukste ervaring."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Ik heb de havo afgemaakt in 2008. Daarnaast heb ik extra opleidingen gevolgd voor de verrijking van mijn kennis."

Wat is uw achtergrond (werk)?

"Ik ben al veertien jaar administratief medewerkster. Ik heb enkele jaren gewerkt in een apotheek, waardoor ik heel wat kennis heb opgestoken op het gebied van medicijnen. In mijn vrije tijd vind ik gebakjes maken leuk."

Hoelang bent u al politiek actief?

"Ongeveer één jaar. Door het bijwonen van de bijeenkomsten van de NPS en de push van Monique Sowidjojo, DNA-kandidaat in Paramaribo, is mijn interesse in de politiek toegenomen."

Waarom heeft u voor NPS gekozen?

"Ik ben ervan overtuigd dat de partij kennis en ervaring heeft om de Surinaamse economie weer op een stabiel niveau te brengen. Het zal zeker een aantal jaren duren om de wensen en doelen van de totale gemeenschap te realiseren, maar door goede organisatie, communicatie en structurele aanpak van elk probleem komen we er zeker weer bovenop."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Omdat ik mij vooral wil inzetten voor jongeren op alle niveaus. Natuurlijk zijn de ouderen ook belangrijk. Bijzondere inzet zal ik ook geven door het organiseren van sociale activiteiten voor elke doelgroep in Wanica."

Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken?

"Ik zal mij sterk maken voor goed onderwijs en bevordering van culturele ontwikkeling. Drop-outs moeten de gelegenheid krijgen zich verder te ontwikkelen door een speciaal fonds voor hen op te zetten."

Bent u eens in aanraking gekomen met de politie?

"Nee en dat hoeft ook niet."

Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek?

"De hedendaagse politiek is voor mij een moeilijk proces. Ik zie iedere dag hoeveel moeite het sommige mensen kost om het hoofd boven water te houden. Velen zijn de dupe van de huidige politieke ravage en dit moet veranderen, door te stemmen op betrouwbare, eerlijke en deskundige politici."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Behalve mij te profileren op politiek gebied ben ik voorstander van een goed onderwijssysteem voor elk kind. Hiernaast wil ik op sociaal vlak de culturele vorming weer zien bloeien onder de jongeren. Dit alles kunnen wij bereiken door goede organisatiestructuren en goede beleidsplannen te maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina