Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Recordkampioen Matoewi wint eerste onlineprijs

Recordkampioen Matoewi wint eerste online schaakprijs

10/05/2020 14:07 - Guillano Bruce

Recordkampioen Matoewi wint eerste online schaakprijs

Roger Matoewi won het eerste onlinetoernooi van mei. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hij heeft de meeste nationale schaaktitels al eens veroverd, maar Roger Matoewi beleefde deze maand toch een primeur: hij wist de eerste etappe van de Arena Master Challenge van mei 2020 op zijn naam te schrijven.

Het was voor de recordkampioen geen gemakkelijke opgave om dit resultaat te bereiken. Het verschil tussen de nummer één en de nummer vijf bedroeg slechts vijf punten. Matoewi werd kampioen met duizend punten, slechts één punt meer dan runner-up Viresh Giasi (winnaar van de cyclus van april) en twee punten meer dan Virgil Kartodikromo, die derde werd.

Shiva Kalka en Vicky Ramdat Tewarie eindigden met 997 om 996 punten op respectievelijk de vierde en vijfde plaats. Aan de eerste etappe van mei deden er in totaal 36 schakers mee. Ze speelden bij elkaar opgeteld 186 partijen. Er worden deze maand nog vier etappes afgewerkt.

De Arena Master Challenge is de opvolger van de Arena Battle die in maart door Athena Chess werd georganiseerd. De club bood daarmee schakers de mogelijkheid om hun sport online te beoefenen in een periode waarin nagenoeg alle evenementen stilliggen vanwege de coronacrisis. De schakers bekampen elkaar vanachter hun smartphone of computer op het gratis onlineschaakplatform lichess.org.

Net als de Arena Battle heeft de Arena Master Challenge een prijzenpot van SRD 1.200. De Arena Master Challenge heeft een andere opzet dan zijn voorloper. Er wordt in één maand elke vrijdag een etappe georganiseerd. De schaker die in de maand de meeste punten heeft vergaard wint SRD 150.

Na ieder kwartaal wordt een eindrangschikking opgemaakt. De kwartaalwinnaar ontvangt SRD 300, de semikampioen SRD 125 en de schaker op de derde plaats SRD 75. De beste schaakster en beste U18-speler krijgen elk SRD 100, terwijl de beste U16-, U14- en U12-schaker en -schaakster een medaille krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina