Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bigi Boy voorspelt knock-out tegen Ngannou

Bigi Boy voorspelt knock-out tegen Ngannou

07/05/2020 23:11 - Guillano Bruce

Bigi Boy voorspelt knock-out tegen Ngannou

De knock-outmachines The Predator (l) en Bigi Boy (r) staan zaterdag eindelijk tegenover elkaar in de achthoek tijdens UFC 249. Foto: Twitter  

PARAMARIBO - De vuisten van Jairzinho Rozenstruik jeuken extra en zaterdag zal Francis Ngannou daarvoor het gelag moeten betalen. "Ik sla hem in de tweede ronde knock-out!" belooft Bigi Boy. "Maar schrik niet als het al in de eerste ronde gebeurt."

Na ruim vijf maanden stapt Rozenstruik zaterdag in de UFC-achthoek: de Surinaamse MMA-vechter treedt aan tegen de Fransman Ngannou. Hoewel het geen titelgevecht betreft, is de partij tussen de nummer zes (Bigi Boy) en de nummer twee (Ngannou) in de zwaargewichtdivisie de meest geanticipeerde matchup van de avond tijdens UFC 249 in Jacksonville, Florida.

Beide vechters worden geroemd om hun knock-outkwaliteiten. Ngannou heeft alleen al in zijn drie laatste gevechten drie opeenvolgende ko's op zijn naam staan, terwijl Rozenstruik in al zijn vier UFC-gevechten zijn tegenstanders vroegtijdig neersloeg. Het gevecht zou oorspronkelijk op 28 maart plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis twee keer uitgesteld.

Daardoor heeft 'Bigi Boy' zich de afgelopen vijf maanden alleen kunnen ontladen tijdens trainingen met coach Michael Babb en sparringspartners. "Ik wil dit gevecht gewoon winnen en me dan richten op de toekomst." Rozenstruik erkent dat Ngannou geen koekje is. "Hij is de meest gevreesde man in de zwaargewichtdivisie", benadrukte hij in eerdere interviews over zijn tegenstander.

De Fransman heeft slechts drie van zijn zeventien gevechten verloren en boezemt zijn tegenstanders vooral met zijn krachtige knock-outs vrees in. Maar Ngannou zal zaterdag op zijn hoede moeten zijn nadat hij zag hoe Rozenstruik zijn laatste tegenstander vloerde; 'Bigi Boy' kreeg Overeem op 8 december in de slotseconden van de laatste ronde klein met een knock-out die een gruwelijke scheur in de bovenlip van de Nederlander veroorzaakte.

De Surinamer belooft dat Ngannou min of meer hetzelfde lot zal ondergaan. "Ik ga middels een knock-out dit gevecht winnen. Ik moet ook, want ik heb zolang en zo hard hiervoor getraind. Dit wordt één van de mooiste gevechten van het jaar." Wint Rozenstruik, dan gaat waarschijnlijk een droom van hem in vervulling: een titelgevecht tegen regerend kampioen Stipe Miocic.

"Maar ook als het niet in 2020 gebeurt, ga ik dit jaar toch vechten. De UFC zal in dat geval dan wel een ander gevecht voor me regelen, dat doen ze altijd. Belangrijk is dat ik gewoon blijf vechten." Voor zaterdag staan er twaalf gevechten op het programma. 'Bigi Boy' vs Ngannou behoort tot de laatste drie van de avond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina