Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bellers doneren ruim SRD 1 miljoen

Voorlopige opbrengst Su4Su-telethon ruim SRD 1 miljoen

05/05/2020 10:10 - Amanda Palis

Voorlopige opbrengst Su4Su-telethon ruim SRD 1 miljoen

Jerry Slijngard (l) en Daniëlle Veira (r) van het Covid-19-managementteam waren zondag in de studio tijdens de Su4Su-telethon. Foto: Su4Su  

PARAMARIBO - Hoewel niet alle toegezegde bedragen tijdens de 'Covid-19-telethon' al zijn ontvangen, is de organisatie Su4Su tevreden. Hennah Draaibaar van The Back Lot, trekker van het project, zegt dat de opbrengst van zondag na vier uren inbellen geschat wordt op ruim SRD 1 miljoen.

Burgers mochten inbellen met verschillende mediapersonen om hun gift te doen. "We hebben gesprekken gehad met mensen die een bedrag, hoe klein dan ook, hadden klaarliggen, maar geen bankrekening hebben of girale betaling konden doen. Er werd ons soms ook gevraagd of we het geld zouden kunnen ophalen."

Omdat daarnaast via verschillende betalingskanalen is gedoneerd, is er nog geen zicht op het totale bedrag. "We zijn druk bezig met het tellen en willen zo snel mogelijk de bedragen doorgeven die wij in US dollar, SRD en euro hebben ontvangen."

De grootste storting - SRD 800.000 - kwam van Telesur, partnerorganisatie van de telethon. McDonald's gaf SRD 17.000 en Alcoa 25.000 US dollar. Draaibaar: "Er heeft iemand gebeld om te zeggen dat hij namens zijn zes kleinkinderen SRD 10.000 heeft overgemaakt. Het doet zeker goed dat Surinamers zo bewogen zijn voor Surinamers."

De inzameling had een drieledig doel. "Naast het werven van fondsen, hebben we gezorgd voor amusement voor de mensen thuis en voorlichting gegeven." Su4Su wil met het gedoneerde geld medisch apparatuur en benodigdheden aanschaffen. De ingekochte goederen zullen worden verdeeld onder de ziekenhuizen.

De aankopen worden gedaan door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), die met medisch specialisten een lijst van 47 artikelen heeft samengesteld. "Van beademingsapparaten tot beschermingsuitrusting voor medici en verpleegkundigen", vertelt Kavish Ganesh, beleidsmedewerker van de VSB.

"We hebben gezien wat zo een klein virus kan doen als het je land binnenkomt. Alles ligt plat, ook het bedrijfsleven. Met de Su4Su-campagne willen wij onze zorgsector goed toerusten tegen het coronavirus." De uitdaging is volgens Ganesh vooral het traceren van leveranciers die de producten op voorraad hebben. "Je moet wel begrijpen dat de producten zoals beschermingsmiddelen wereldwijd erg gewild zijn en het kost veel moeite om een geschikte leverancier te vinden."

Volgens Draaibaar gaat de inzameling door. Op de Facebookpagina van Su4Su worden twintig kunstwerken geveild die zijn gedoneerd door kunstenaars als George Struikelblok, Anand Binda en Cliff San A Jong. Er kan worden geboden tot en met 17 mei. "Ook Surinamers in Nederland zullen de mogelijkheid krijgen de campagne te ondersteunen. Daarvoor hebben we al geweldige artiesten zoals Roué Verveer en Jeangu Macrooy kunnen krijgen om een boodschap in te spreken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina