Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders Commewijne protesteren

Boothouders Commewijne protesteren

04/05/2020 11:33 - Merredith Bruce

Door de coronamaatregelen zitten boothouders al een maand thuis wat betekent dat ze geen geld binnenkrijgen. Ook is de overheid hen nog brandstofcompensatie verschuldigd.

Door de coronamaatregelen zitten boothouders al een maand thuis wat betekent dat ze geen geld binnenkrijgen. Ook is de overheid hen nog brandstofcompensatie verschuldigd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Enkele boothouders die de vaarroutes van en naar Commewijne onderhouden, hebben zich maandagochtend uit protest verzameld op het veerplein te Meerzorg. Zij eisen dat de overheid snel over de brug komt met de achterstallige brandstofcompensatie.

Kishen Sital, bestuurslid van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne en initiatiefnemer van de actie, spreekt van een "enorme" achterstand: geheel 2018, vijf maanden over 2019 en vanaf begin dit jaar. Wat het volgens Sital nog slechter maakt, is het feit dat de leden vanwege de huidige situatie niet mogen varen. "We zitten langer dan een maand thuis en hebben geen inkomen. Tijdens de lockdown moet je eten en je hebt vaste lasten om te betalen", zegt hij tegen de Ware Tijd.

De boothouders nemen volgens hem geen genoegen met een donatie vanuit de regering of een voorlopige uitkering om de werkloze periode te kunnen overbruggen. "Wij willen onze achterstallige brandstofcompensatie", benadrukt het bestuurslid. Sital vindt dat de voorzitter van de belangenorganisatie, Ann Sadi, "niets betekent" voor de leden, "ondanks dat zij deel uitmaakt van de zittende regering".

Over de opkomst maandagmorgen was hij niet ontevreden. Van de ruim 65 boothouders die de vijf trajecten onderhouden, waren er naar zijn zeggen negentien tot twintig aanwezig. Sital zegt tijdens de actie van de secretaris van de organisatie vernomen te hebben, dat de uitbetaling dinsdag begint. Omdat dit niet formeel vanuit de regering is medegedeeld, kijken de boothouders de kat uit de boom.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina