Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palu-lijsttrekker Coronie wil hoger slaagpercentage

Palu-lijsttrekker Coronie wil verdere verbetering slaagpercentage

03/05/2020 07:52 - Beta Debidien

Palu-lijsttrekker Danielle Holwijn gaat zich vooral bezighouden met de (school)jeugd in Coronie.

Palu-lijsttrekker Danielle Holwijn gaat zich vooral bezighouden met de (school)jeugd in Coronie. Foto: Beta Debidien  

TOTNESS - Danielle Holwijn, lijsttrekker van Palu in Coronie, maakt zich sterk voor het verbeteren van het slaagpercentage van leerlingen in het district. De afgelopen twee jaar was ze al daarmee bezig. "En het is mij aardig gelukt. We hebben een kleine groei van 4 procent, maar zijn heel tevreden, omdat we weten dat goede dingen bereiken tijd vergt."

Ze wil verder aandacht geven aan de hangjongeren. "Er zijn ook veel vroege schoolverlaters en voor hen moeten we iets zoeken. Palu is bezig mogelijkheden te bekijken om jongeren op te vangen, zodat ze wat kunnen verdienen en Coronie vooruithelpen." Holwijn wil dat deze jongeren begeleid worden om ze te kunnen vormen tot volwaardige burgers.

Ze zal de Stichting Arbeidsontwikkeling in Paramaribo vragen om beroepsgerichte trainingen in Coronie te verzorgen, zodat de hangjongeren een landbouwbedrijf kunnen opzetten of kunnen gaan planten. "Coronie is heel vruchtbaar. Als het lukt om het zoetwater naar binnen te brengen, dan denk ik dat er veel jongeren in staat zullen zijn om te gaan ondernemen."

Ze weet dat veel jongeren een droom hebben om vooruit te komen. "We hebben gezien dat de meesten aan veeteelt gaan doen en bezig zijn koeien te kweken. Er zijn ook anderen die voor de landbouw kiezen, maar geen geld hebben om te investeren. Palu wil deze jongeren helpen." De partij doet er alles aan haar zetel in Coronie te behouden. "We zijn druk bezig in het veld om onze zetel te verdedigen. Ik ben in de politiek gegaan niet om te verliezen, maar tenminste te behouden wat wij hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina