Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronie wil graafmachine terug

Coronie wil graafmachine terug

02/05/2020 00:00 - Beta Debidien

De langeboom-graafmachine keert binnenkort terug naar Coronie om lozingen uit te diepen.

De langeboom-graafmachine keert binnenkort terug naar Coronie om lozingen uit te diepen. Foto: Beta Debidien  

TOTNESS - Coronie wil zijn 'lange boom'-graafmachine terug. Deze was geschonken door het Nederlandse bedrijf MNO Vervat, na beëindiging van werkzaamheden in het district. De machine is begin maart naar Paramaribo overgebracht en staat onder beheer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

"Wij willen de machine terug, omdat er veel infrastructurele werken uitgevoerd moeten worden in ons district", stelt Maikel Winter, lijsttrekker van de NPS in Coronie. "Ze zal ook ingezet worden om de breuk in de waterkerende dam te helpen dichten." Volgens Winter is niet bekend waar de machine is en in welke conditie die verkeert.

Desgevraagd zegt Leroy Doorson, verantwoordelijke van OWT&C in Coronie, tegen de Ware Tijd dat de machine op 6 maart in samenspraak met het hoofdkantoor in Paramaribo is uitgeleend aan district Wanica voor het ophalen van loosleidingen. "Sindsdien hebben wij een minigraafmachine ter beschikking van het ministerie voor onze normale werkzaamheden."

Volgens Doorson moest MNO Vervat in het verleden nog enkele loosleidingen in Coronie ophalen. Omdat het een dure operatie zou zijn, is er onderhandeld met het bedrijf om de machine over te nemen. De graafmachine staat volgens hem op het terrein van OWT&C aan de Jagernath Lachmonstraat en zal naar Coronie worden getransporteerd, nadat enkele technische zaken zijn afgerond.

Eenmaal terug in het district zal de 'lange boom'-graafmachine worden ingezet te plantage Welgelegen voor het uitdiepen van een twee kilometer lange loosleiding. "We zijn ook bezig de breuk in de waterkerende dam in het zuiden te herstellen en hopen de komende week ook dat af te ronden", aldus Doorson.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina