Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS wil zetel in Coronie terug

NPS wil zetel in Coronie terug

28/04/2020 22:02 - Beta Debidien

NPS wil zetel in Coronie terug

Maikel Winter, lijsttrekker van de NPS in district Coronie. Foto: Beta Debidien  

TOTNESS - De NPS wil de parlementszetel van Coronie die ze in 2010 verloor en ook in 2015 aan haar voorbij zag gaan terug. “We gaan er alles aan doen om de maximale winst te behalen in het kokosdistrict. Aangezien er spanningen zijn binnen andere politieke organisaties, is de kans groot dat wij ook de tweede zetel meekrijgen bij de komende verkiezingen”, zegt lijsttrekker Maikel Winter.

Hij vindt dat het er goed uitziet voor de NPS in Coronie, "omdat we nu meer jonge en hardwerkende mensen hebben". Dat wil volgens hem niet zeggen dat de ouderen niet nodig zijn. "Integendeel, ze hebben nu een adviserende taak en ondersteunen ons in het veldwerk."

NPS Coronie maakt zich sterk voor de agrarische sector. "We zien deze als onze baby die moet gaan groeien. We hebben geen Staatsolie en bauxiet, maar ongeveer vierduizend hectare voor de rijstbouw. Bij een eventuele verkiezingswinst willen wij dat optimaal gaan benutten."

Winter belooft bevordering van klein ondernemerschap en vooral de rijstsector aantrekkelijk te maken, zodat de jongeren kunnen verdienen en Coronie vooruit helpen. "We gaan vanuit de nieuwe regering deze mensen begeleiden, zodat ze met voldoende kennis het veld intrekken en niet wachten op de overheid om werk te vinden."

Een prioriteit voor de NPS in Coronie is een nieuwe waterkerende dam om de rijstarealen te beschermen tegen het zwampwater. "Door een breuk in de bestaande dam stroomt het zoetwater via een afvoerleiding de zee in." Winter benadrukt dat zonder een goede en sterke dam de jongeren niet zullen doen aan rijstbouw.

Hij betreurt dat de regering de afgelopen tien jaar geen aandacht heeft besteed aan de dam, waardoor de rijstboeren hun arealen een andere bestemming hebben gegeven. "We weten dat er op heel kleine schaal aan veeteelt wordt gedaan, terwijl het overgrote deel van de arealen nog wacht."

De NPS heeft een plan over de herstart van de rijstbouw en zal ook zorgen voor financiering, zodat het aantrekkelijk wordt voor jongeren. Een topdelegatie onder leiding van partijvoorzitter Gregory Rusland gaat nog deze week naar Coronie.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina