Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Johan Misiedjan pleit voor sterkere Surinaamse munt

Johan Misiedjan verkiest vaderlandsliefde boven COVID-19

14/04/2020 02:17 - Steven Seedo

Johan Misiedjan kiest vaderlandsliefde boven Covid-19

Foto: Collectie Johan Misiedjan  

PARAMARIBO - De 'Latin King' Johan Misiedjan pleit in zijn nieuwe single 'Mje Si Sani' voor een sterke munt in Suriname. Het nummer, dat op Stille Zaterdag op Radio Apintie werd gepresenteerd, komt uit zijn veelbesproken album 'Opo Dansi' (2001).

Misiedjan zegt dat de song heel toepasselijk is vanwege de huidige economische situatie van Suriname. "Er gaat meer mis in de wereld, dan nu het geval is met corona. Zonder geld kun je geen corona bestrijden! De hele Surinaamse samenleving hunkert naar een sterkere munteenheid", stelt de artiest.

COVID-19 maakt niets in hem los om erover te gaan zingen. De artiest maakt zich eerder zorgen om de situatie van de geldontwaarding in Suriname. "Laten we samen werken naar een stabiele en sterke munt, dan komen velen van ons terug naar ons geliefd land." De video van 'Mje Si Sani' is geschoten tijdens een liveoptreden waarin de Latin King het nummer vertolkt. 

"Sranan mje si sani te mi sikin e groo ye. Sranan di mi be sabi be switi so", zingt Misiedjan in het lied. "Ik krijg kippenvel van de dingen die ik zie gebeuren in mijn geboorteland. Ik ben opgegroeid in een land waar alles goedkoper was. Nu vraag ik mezelf af waar dat Suriname naartoe is. A gwe baa. Het is verdwenen. Ik roep alle Surinamers op om mij te helpen dat het weer het oude wordt", vult hij aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina