Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse blaast gesprek met politieke partijen af

Bouterse blaast gesprek met politieke partijen af

13/04/2020 00:00 - Ivan Cairo

Een screenshot van het filmpje, waarop te zien is dat het staatshoofd zich niet houdt aan het samenscholingsverbod en social distancing.

Een screenshot van het filmpje, waarop te zien is dat het staatshoofd zich niet houdt aan het samenscholingsverbod en social distancing.  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft de bijeenkomst afgeblazen die hij maandag zou hebben met politieke partijen. Zij waren uitgenodigd om te praten over de COVID-19-crisis. Waarom de ontmoeting niet doorgaat, is onduidelijk.

DOE had al vroeg duidelijk gemaakt niet naar het overleg te zullen gaan. De partij vindt namelijk dat het staatshoofd naar het parlement moet gaan indien hij zaken over de crisis heeft te bespreken. DOE wijst erop dat bij de behandeling van de wet Uitzonderingstoestand COVID-19 het staatshoofd niet in het parlement is verschenen om over deze issue te praten.

In hoeverre andere partijen aanwezig zouden zijn, is onduidelijk. Vernomen wordt dat sommige bereid waren tweede- en derdelijnsvertegenwoordigers te sturen. De voorzitters zouden wegblijven. Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo stelt tegenover de Ware Tijd dat zijn partij maandagochtend zou besluiten of op de uitnodiging van de president zou worden ingegaan. Marinus Bee, secretaris van Abop, wist nog niet wat het standpunt van de partij zou worden. De uitnodiging had hij doorgestuurd naar voorzitter Ronnie Brunswijk.

Vrijdag maakte Bouterse bekend dat de gedeeltelijke lockdown en andere beperkende maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, met twee weken worden verlengd. Op videobeelden is te zien dat het staatshoofd zich niet houdt aan het samenscholingsverbod en ook geen rekening houdt met social distancing.

In zijn toespraak vrijdag uitte Bouterse zijn bezorgdheid dat mensen nog illegaal de grensrivieren oversteken. Een grote uitbraak in met name het binnenland zou catastrofale gevolgen kunnen hebben omdat het gezondheidszorgsysteem in het achterland dat niet zou aankunnen. De president dreigde de noodtoestand voor de grensgebieden te zullen afkondigen als het illegale personenverkeer niet ophoudt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina