Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik had graag bij mijn familie willen zijn’

‘Ik had graag bij mijn familie willen zijn’

10/04/2020 10:04 - Marinio Balsemhof

De Surinaamse voetballer Gleofilo Vlijter had tijdens deze periode van COVID-19 graag thuis willen zijn.

De Surinaamse voetballer Gleofilo Vlijter had tijdens deze periode van COVID-19 graag thuis willen zijn. Foto: dWT  

PARAMARIBO - "Ik had tijdens deze periode graag bij mijn familie in Suriname willen zijn", zegt Gleofilo Vlijter vanuit Cyprus tegen de Ware Tijd. De Surinaamse speler van Aris Limassol zegt dat ook het eiland gebukt gaat onder Covid-19. Alles ligt nagenoeg stil; het is daar tot eind april verboden om na zes uur 's avond op straat te komen.

"Het is daarom vrij rustig hier. Pas na eind van de maand weten wij wat er verder zal gebeuren", schetst Vlijter de situatie aan de redactie. De spits kan niet wachten op de hervatting van de competitie. "Tot de stop van de competitie deden wij het redelijk goed." Aris Limassol staat op de derde plek van de ranglijst met een achterstand van twee competitiepunten op de koploper en slechts één punt verwijderd van promotie naar de hoogste divisie van het eiland.

"Wij kunnen dus kampioen worden of gewoon promoveren." Om in conditie te blijven, traint de Surinaamse voetbalinternational volgens het programma dat Aris Limassol wekelijks voorschrijft. "Wij hebben meestal twee- tot driemaal per week een groepsvideogesprek, waarin de oefeningen worden uitgelegd. Verder heb ik thuis equipment waarmee ik zoveel mogelijk probeer te werken en ik loop dagelijks een aantal kilometers", zegt de goaltjesdief.

Hij wordt vaker op sleeptouw genomen door Charlison Benschop uit Curaçao, die voor Apollon Limassol speelt. "Hij heeft in grote competities als de Bundesliga, Ligue 1 en de Eredivisie gespeeld en nu voetbalt hij in hoogste divisie hier op Cyprus", aldus de spits.

Vlijter probeert verder zijn dag zo goed mogelijk te besteden. "Het is mezelf kapot werken, daarna eten, films kijken, slapen", lacht hij. De aanvaller is vaak in contact met zijn mensen in Suriname. Hij kan niet wachten om hen gezond en wel weer te zien en drukt hen steeds op het hart om zo voorzichtig mogelijk te zijn en zoveel mogelijk thuis te blijven. "Als zij de voorschriften opvolgen zal het zeker goed komen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina