Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘We willen onze medemens helpen’

‘We willen onze medemens helpen’

09/04/2020 04:03 - Amanda Palis

Grachelle Sluisdom (m) helpt mensen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

Grachelle Sluisdom (m) helpt mensen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Foto: Facebookpagina Grachelle Sluisdom  

PARAMARIBO - “We willen echt mensen helpen die het, het hardst nodig hebben”, zegt Grachelle Sluisdom over het ‘Ons steunt ons’-initiatief dat ze met vrienden en familie is begonnen. “Als ondernemer ervaar ik de moeilijkheden en gevolgen van het coronavirus.”

Ze denkt dat vandaag de dag het leven extra zwaar is voor mensen die geen inkomen hebben omdat zij thuis moeten zitten. Sluisdom riep dinsdag via social media vrienden op om mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen. Er kwamen snel reacties, waarna ze een Facebook-groep is begonnen.

Er worden levensmiddelen ingezameld. 'Ons steunt ons' heeft alvast tien gezinnen kunnen helpen met een klein pakket. "Je ziet dat de mensen het hard nodig hebben. Producten met een beperkte houdbaarheid zoals brood moesten we snel weggeven, vandaar de kleine pakketten."

De inzameling gaat door tot en met vrijdag. "Al is het een fles olie of een pakje uien, alles is welkom. We hebben zeker nog vijftig mensen die we willen helpen." De roep om hulp is volgens haar heel groot. Mensen die mogelijk in aanmerking komen worden gescreend. "We willen echt mensen helpen die ten einde raad zijn."

Sluisdom zegt dat als haar team bij een adres langsgaat, waarvan duidelijk is dat de mensen niet in aanmerking komen, het pakket niet wordt afgegeven. Ze ontvangt ook graag geld om mensen te ondersteunen die bijvoorbeeld de huur niet kunnen betalen en hoopt minimaal vijf gezinnen zo te kunnen helpen.

Er zijn volgens haar bijvoorbeeld mensen met kinderen die niet te eten hebben of de huur niet of nauwelijks kunnen betalen. "Momenteel hebben we al SRD 2.400. Daarmee kunnen we nu al huur voor iemand betalen." Het geld gaat rechtstreeks van de initiatiefgroep naar de verhuurder om er zeker van te zijn dat het werkelijk wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld.

Sluisdom is VHP-kandidaat voor Paramaribo, maar benadrukt dat het vooral gaat om mensen te helpen en los staat van haar politieke carrière. "Mensen kennen me inderdaad van de VHP en als we pakketten afgeven vragen sommigen of ze ook lid moeten zijn van een partij om in aanmerking te komen. Ik stel hen gerust en zeg dat de geste absoluut losstaat van de politiek. Ik weet hoe zwaar het kan zijn voor een huishouden, want ik kom zelf uit een gezin van zeven."

Wat zij vooral mooi vindt is dat door haar initiatief mensen, ongeacht ras of politieke partij, anderen helpen. "Tot nu toe heeft niemand die gegeven heeft iets gezegd over politiek. We zijn allen gewoon bezorgde Surinamers die andere Surinamers willen helpen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina