Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Indiening kandidatenlijsten Paramaribo niet vlekkeloos

Indiening kandidatenlijsten Paramaribo niet vlekkeloos

09/04/2020 13:39 - Naomi Hoever

Andy Atmodimedjo en Robert Soentiek van de  Pertjajah Luhur.
bij de indiening van de kandidatenlijsten van de partij.

Andy Atmodimedjo en Robert Soentiek van de Pertjajah Luhur. bij de indiening van de kandidatenlijsten van de partij. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De indiening van de kandidatenlijsten in Paramaribo is niet vlekkeloos verlopen. De NPS meldde zich als eerste partij aan om de kandidatenlijsten in te dienen. Jerrel Pawiroredjo en Ivanildo Plein waren daar verantwoordelijk voor. Bij de groene partij was alles in orde.

OPTSU liet het afweten bij de indiening, hoewel zij de waarborgsom heeft betaald. De politieke partij DOE bleek niet alle stukken in orde te hebben. De gemachtigden moesten terug om het ontbrekende stuk op te halen. Hetzelfde lot trof Pertjajah Luhur. Voorzitter Paul Somohardjo legde uit dat zij onderweg betrokken raakten bij een aanrijding, Bij het overstappen zouden ze een document in hun voertuig hebben laten liggen. PL was ook niet op het afgesproken tijdstip aanwezig. Andy Atmodimedjo en Robert Soentiek waren de gemachtigden van PL.

Ook de Abop had zich verkeken op de aanmeldingstijd. Hoewel de lijsten tussen acht uur 's morgens en drie uur 's middags konden worden ingediend, had het hoofdstembureau Paramaribo een tijdsindeling voor alle partijen gemaakt. De geel-zwarte partij moest wachten op een ander tijdstip om alsnog in te dienen. In Paramaribo is Edward Belfort de lijstrekker en de lijstduwer is de populaire zanger Kater Karma. Daarnaast heeft Abop 'Pukusjanie' Dawsa en Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, gekandideerd.

De VVD van Alice Amafo kwam in alle stilte, onopgemerkt het terrein van het commissariaat oplopen. Ook deze partij kwam niet op het aangegeven tijdstip opdagen. Het merendeel van de partijen hebben zich wel aan de tijdsafspraken gehouden, zoals onder meer PRO, DA '91, VHP, A20 en NDP. De oranje partij was ruimschoots op tijd en was zichtbaar aanwezig. Lijsttrekker Krishna Mathoera van de VHP was in persoon aanwezig, ondersteund door Dew Sharman, Cedrick van Samson en Riad Nurmohamed.

Serena Essed van A20 gaf aan dat haar partij voor dienstbaar leiderschap gaat. Ze is ervan overtuigd dat A20 het verschil in de politiek zal maken. NDP arriveerde met een soundtruck en enkele aanhangers. Onder de aanwezigen waren Melvin Bouva, Klebert Drenthe, Grasella Jozefzoon en Caroline Heilbron. Strei! staat als laatste partij op de lijst die kandidatenlijsten moet indienen.

BEP was ook ruim voor de afgesproken aanmeldingstijd aanwezig. Ze hebben daarom een poos achter de hefboom moeten wachten. De lijsttrekker in Paramaribo, tevens minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan was zelf aanwezig bij de indiening. Hij was vergezeld door enkele ondersteuners, onder wie Deborah Winson.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina