Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname registreert eerste COVID-19-dode

Suriname registreert eerste COVID-19-dode

03/04/2020 14:49 - Van onze redactie

Suriname registreert eerste COVID-19-dode

 

PARAMARIBO - Rik Schuitemaker, de patiënt die als zevende persoon in Suriname besmet raakte met het nieuwe coronavirus, COVID-19, is vrijdag in het Sint Vincentius Ziekenhuis overleden. De autoriteiten hebben bevestigd dat een patiënt is overleden, wat intussen ook op de COVID-19-website is bekendgemaakt.

Tot op het laatste moment hebben artsen en verpleegkundigen van de intensive care-afdeling van het ziekenhuis zich ingezet om de patiënt er weer bovenop te krijgen. Deze week zijn drie andere COVID-19-patienten zodanig hersteld, dat ze naar 's Lands Hospitaal konden worden overgebracht.

Een van hen is virusvrij. Deze persoon is al zodanig aangesterkt dat die naar huis mocht en in thuisquarantaine gaat. Als ook bij de derde screening geen virussen meer worden aangetroffen wordt deze patiënt volledig genezen verklaard en wordt de quarantaine beëindigd.

Tot nu toe is bij tien personen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Om verspreiding van de ziekte en voornamelijk de gevreesde community spreading te voorkomen heeft de regering strenge maatregelen ingevoerd zoals een partiële lockdown van acht uur 's avonds tot de volgende dag zes uur 's morgens.

Voorts zijn samenkomsten van meer dan tien personen voorlopig verboden. De scholen blijven  tot nader order dicht en voor de komende periode wordt overgestapt op afstandsonderwijs, te beginnen met lessen op televisie voor leerlingen van de vijfde en zesde klas. Vooralsnog ligt het openbaar bus- en boottransport lam en hebben overheidsdiensten alsook het bedrijfsleven hun dienstverlening aangepast.

Burgers worden geadviseerd bij het doen van zaken een onderlinge afstand van minstens twee meter te bewaren en zich te houden aan hygiënevoorschriften zoals constante reiniging van de handen. Intussen heeft de regering een wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand in voorbereiding die na eventuele goedkeuring door het parlement mogelijk zal worden ingezet als de COVID-19-situatie in het land verslechtert.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina