Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Strei! in hoerastemming

Strei! in hoerastemming

03/04/2020 16:31 - Merredith Bruce

Strei! in hoerastemming

Foto: Facebook STREI!  

PARAMARIBO - "Ja, we zijn in een hoerastemming, want ons beroep is ingewilligd door de president. Daarmee geeft hij aan dat de uitspraak van het Centraal Hoofdstembureau nietig is verklaard en we ons dus alsnog mogen inschrijven voor deelname aan de verkiezingen." Dit zegt Gulshan Alibux, ondervoorzitter van Strei! in een eerste reactie tegen de Ware Tijd.

De partij heeft vrijdag positief antwoord van de president gehad op haar beroepschrift. Ook De Nieuwe Wind heeft goed nieuws gehad, bevestigt voorzitter John Samuel. Het beroep van 21Su en Stem Op Jezelf is niet gegrond verklaard. Deze partijen hebben geen waarborgsom betaald.

21Su heeft daarnaast geen registratiebewijs van het Onafhankelijk Kiesbureau kunnen overleggen bij de inschrijving. Woordvoerder Anand Biharie bevestigde vrijdagmiddag dat de schriftelijke reactie van de president op het beroepschrift vrijdag is betekend.

De partij had intussen een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen de regering c.q. de president, omdat zij stelt dat het staatshoofd niet binnen de wettelijke termijn van drie dagen antwoord heeft gegeven op het beroepschrift dat 28 maart is ingediend.

21Su stelt daarnaast dat zowel het Onafhankelijk Kiesbureau als het CHS onrechtmatig, dan wel in strijd met de wet heeft gehandeld in nadeel van de partij. Het kort geding wordt maandag in behandeling genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina