Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Soulzanger Bill Withers (81) overleden

Soulzanger Bill Withers (81) overleden

03/04/2020 16:04

Bill Withers.

Bill Withers. Foto: GETTY IMAGES  

WASHINGTON - Bill Withers, de Amerikaanse soulzanger die hits scoorde met Ain’t No Sunshine en Lean on Me, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn familie vrijdag laten weten in een verklaring aan Amerikaanse media. Withers is maandag overleden aan hartfalen.

Withers brak in de jaren zeventig door en scoorde grote hits als Lean on Me, Ain't No Sunshine, Use Me, Just the Two of Us en Lovely Day. De zanger bracht acht studioalbums uit en heeft drie Grammy Awards op zijn naam staan. Na een muzikale carrière van vijftien jaar vond Withers het genoeg. Hoewel er in de jaren die volgden nog meerdere compilaties verschenen, maakte hij geen nieuwe nummers meer.

De zanger laat zijn vrouw Marcia en hun twee kinderen Todd en Kori achter. "We zijn kapot van het verlies van onze lieve en toegewijde echtgenoot en vader. Een man die op zichzelf was maar vanuit zijn hart poëzie en muziek schreef die de wereld verbindt", schrijven ze in een verklaring. De familie hoopt dat de muziek van Withers tijdens de coronacrisis steun kan bieden. "We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd steun en vermaak kan bieden." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina