Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rapper JoeyAK zit langer vast

Rapper JoeyAK zit langer vast

03/04/2020 21:19 - Van onze redactie

De rapper JoeyAK op de poster van het All Coloured Ripped Jeans Festival.

De rapper JoeyAK op de poster van het All Coloured Ripped Jeans Festival.  

PARAMARIBO - De rechter-commissaris (rc) in Nederland heeft de inverzekeringstelling van Joey AK met dertig dagen verlengd. De Nederlandse rapper met Surinaamse roots wordt verdacht van het ontvoeren van een vrouw en haar twee jonge kinderen in Amsterdam-Noord, wapenbezit, bedreiging en het witwassen van meer dan tweehonderdduizend euro.

De vrouw zou honderdduizend euro hebben gestolen van Joey AK. Joey AK werd vrijdag voorgeleid. Drie medeverdachten moeten ook negentig dagen langer in voorarrest blijven. Drechter, de broer van de rapper, wordt vrijgelaten, omdat zijn rol kleiner is. De volgende zitting is op 18 juni.

Bij de aanhouding werden tweehonderdduizend euro, een geldtelmachine en drie vuurwapens gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de verklaring van de vrouw onder meer ondersteund door beelden van een beveiligingscamera bij een benzinepomp en door telecomgegevens.

Bij de bevrijding had de vrouw letsels op haar hoofd en huid. Haar hals en rug waren roodverbrand. Joey AK ontkent dat hij betrokken was bij haar ontvoering en mishandeling. Ook andere verdachten ontkennen of zwijgen.

Joey AK - AK staat voor Alles Kantelen - trad vorig jaar twee keer op in Suriname. In september stond hij op de planken tijdens het eerste Surban Festival. Drie maanden daarna was hij er voor het All Coloured Ripped Jeans Festival.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina