Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palu gaat voor behoud zetel Coronie

Palu gaat voor behoud zetel Coronie

03/04/2020 05:53 - Beta Debidien

Palu gaat voor behoud zetel Coronie

 

TOTNESS - Palu gaat voor behoud van haar parlementszetel in Coronie. “Wij gaan dat op 25 mei verdedigen”, zegt een zelfverzekerd assembleelid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte in gesprek met de krant. De Palu gaat landelijk alleen de verkiezingen in. De politicus kan zich niet uitlaten over mogelijke samenwerking, bijvoorbeeld in de vorm van lijstverbinding.

In Coronie is de eerste kandidaat Daniëlla Holwijn, gevolgd door Remie Amatamoedjie en schaduwkandidaat Stefanie Lamsberg. Holwijn werkt in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie en heeft daardoor ook veel contacten. Ze heeft zich volgens Gonsalves Jardin de Ponte flink ingezet voor Coronie.

De huidige Palu-parlementariër liet enige tijd geleden weten dat hij zich niet herkiesbaar stelt, omdat het hem niet gelukt is om voor Coronie te realiseren wat hij zich ten doel had gesteld. "Het mag niet zo zijn dat wanneer je in de oppositiebank belandt het voor je niet mogelijk wordt om één en ander te realiseren voor het district."

Hij had graag gewild dat de eens bloeiende landbouwarealen in Coronie weer in productie gebracht worden. Het DNA-lid heeft zich ook verzet tegen de omstreden wet Rij- en voertuigenbelasting. "Deze belastende maatregelen zijn te zwaar en wij als Palu kunnen niet toelaten dat de gemeenschap steeds onder druk wordt geplaatst."

Na de verkiezingen zal hij bewijzen dat hij niet alleen als assembleelid de ontwikkeling van het district ter hand kan nemen. Hij merkt op dat zaken niet structureel worden aangepakt. "Men is nu bezig om de twee weken voedselpakketten uit te delen en dat is niet goed."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina