Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook lekker zwemmen in Paramaribo Zoo

Ook lekker zwemmen in Paramaribo Zoo

03/04/2020 03:19 - Arjen Stikvoort

Ook lekker zwemmen in Paramaribo Zoo

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Met man en macht wordt de laatste hand gelegd aan het waterpark voor jongeren in de Paramaribo Zoo. Het zwembad is nog leeg. De laatste likjes verf worden hier en daar aangebracht. Afhankelijk van het verloop van de coronacrisis staat de opening gepland op eind mei. “Het is een extra inkomstenbron om de dierentuin financieel zelfstandiger te maken”, aldus directeur John Altenberg.

Hij noemt het een mooi gebaar, dit geschenk van het Kabinet van de President, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en het koninklijk huis van Marokko. "Zij hebben dit geschenk gedaan en we zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee." Volgens Altenberg is het "een project op zichzelf", dat wordt uitgevoerd door het bedrijf A-Omega.

Het waterpark is bedoeld voor jongeren. Het moet de dierentuin een extra boost geven en meer bezoekers aantrekken, zodat de inkomsten omhoog gaan. "Een dierentuin ontwikkelen, in stand houden, is niet gemakkelijk. De gelden moeten hoofdzakelijk uit de kaartverkoop komen en de Paramaribo Zoo heeft te maken met ups en downs. Dit waterpark zal hopelijk een positieve bijdrage leveren aan onze zelfstandigheid", laat Altenberg weten.

"Het is sowieso een unicum voor Suriname en misschien wel in de rest van de wereld." De directeur kent zo uit het hoofd geen enkele dierentuin met een eigen zwembad. "Meestal komen zwembaden en waterparken voor in pretparken." De aanleg van het waterpark begon in het najaar van 2019. De laatste technische werkzaamheden zoals aanleg van stroom en stromend water zullen op korte termijn gebeuren.

Het waterpark ziet er aantrekkelijk en sportief uit, met felle kleuren in de natuurlijke stijl van de Zoo. Het ligt aan de kant van de entrée van de dierentuin. Er zijn kleedhokjes en douches. Het is een op zichzelf staande organisatie. " Natuurlijk moeten we daar nog verdere invulling aan geven, want voor een zwembad heb je ook bemensing nodig, zoals een beheerder, lifeguards en ander toezichthoudend personeel", zegt Altenberg.

Wie de officiële opening zal doen en wanneer dat zal zijn is geheel afhankelijk van het verloop van de coronacrisis. De planning is eind mei. "Of we dat halen, valt te bezien", zegt Altenberg. In elk geval zal de First Lady er een grote rol bij spelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina