Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tweede significante olievondst in Suriname

Tweede significante olievondst in Suriname

02/04/2020 10:17

Tweede significante olievondst in Suriname

Foto: oilandgas360  

PARAMARIBO - De Amerikaanse oliemaatschappij Apache heeft een tweede significante olievondst gedaan in het diepzeegebied van Suriname. De put waar geboord is heet Sapakara West-1, meldt het NII in een persbericht. De Sapakara West-1 put bevestigd het geologisch model en bevat 79 meter aan oliehoudende zanden over meerdere intervallen. De derde en vierde exploratieput in Blok 58 zijn reeds geïdentificeerd.

CEO en President J. Christmann van Apache: "Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58. Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen dat het om zeer substantiële olievoorkomens gaat. Belangrijk is dat onze gegevens aangeven dat de Sapakara West-1 afzonderlijk is en los staat van de Maka Central-1-ontdekking die we in januari van dit jaar aankondigden".

Na voltooiing van de petroleumactiviteiten in Sapakara West-1, zal men verhuizen naar het derde prospect in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer tien kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina