Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SOS-app voor inroepen spoedhulp

SOS-app voor inroepen spoedhulp

02/04/2020 17:24 - Merredith Bruce

SOS-app voor inroepen spoedhulp

Foto: 4U Agency  

PARAMARIBO - Om het personen die in een noodsituatie verkeren makkelijker te maken hulp te krijgen, heeft het applicatiebedrijf ‘4u Agency’ een speciale applicatie ontwikkeld. Deze zogenoemde SOS-app die maandag is gelanceerd, maakt het mogelijk om hulpdiensten zoals politie en brandweer met één klik meteen telefonisch te bereiken.

"Het idee hiervoor bestond eigenlijk al jaren, maar we hadden uiteindelijk gepland om het in het eerste kwartaal van dit jaar te lanceren", zegt Gino Eersel, directeur van '4u Agency' tegen de krant. Dat dit nu, tijdens de coronacrisis, gebeurt noemt hij een "meegenomen toevalligheid". Besloten is om via het platform ook het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg met één klik telefonisch te kunnen bereiken.

Via de applicatie bereikt een hulpzoekende ook met één klik personen die hij of zij in geval van nood wil inschakelen. Nadat de app is gedownload kunnen namelijk twee contactnummers worden opgeslagen. De ontvangers krijgen een sms met een standaardtekst opgestuurd met ook de gps-coördinaten van de locatie waar de verzender van het bericht zich bevindt.

Hiervoor moet de gebruiker wel sms-beltegoed hebben. "Er zijn wat dit betreft een aantal veiligheidskleppen ingebouwd om misbruik te voorkomen", meldt het bedrijf. Download en gebruik van de applicatie is kosteloos. De app is volgens het bedrijf ook handig voor toeristen die de Surinaamse alarmnummers niet kennen.

De ontwikkelaars denken dat er nog veel ruimte bestaat om Suriname veiliger te maken. Hierop is ook het idee voor de app gebaseerd. Eersel zegt dat bij de voorbereiding is gesproken met de politie en brandweer. "Die waren er enthousiast over." Tijdens een vervolggesprek moet de samenwerking met deze diensten geformaliseerd worden. Hoe vaak de emergency-app is gedownload, kon hij woensdag niet zeggen. De komende week zal dat duidelijker zijn.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina