Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Crèches moeten helft geld opvang teruggeven

Particuliere crèches moeten deel vooruitbetaalde opvang teruggeven

02/04/2020 04:32 - Naomi Hoever

Particuliere crèches moeten deel vooruitbetaalde opvang teruggeven

 

PARAMARIBO - De directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, vindt dat ouders die vooruit hebben betaald bij particuliere crèches de helft van dat geld moeten terugkrijgen. De ouders hebben er moeite mee om het volle pond te betalen, daar hun kind geen volle maand naar de opvang is geweest.

Ouders die achteraf voor de opvang betalen, moeten de helft van het maandbedrag voor maart storten. Salmo zegt dat voor april nog niet betaald moet worden. De overheid is bezig na te gaan hoe zij ondernemers kan compenseren die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen. 

Zo moeten de crèches de personeelskosten over de maand maart betalen. De eigenaren kijken uit naar compensatie door de regering, omdat ze geen inkomsten hebben en daardoor over de kop dreigen te gaan. 

Het personeel van kinderopvangcentra onder beheer van de overheid wordt gewoon doorbetaald. De enige crèches die nog open zijn, zijn die op het terrein van ziekenhuizen voor kinderen van personeel. Een van de maatregelen in verband met de coronacrisis is het sluiten van scholen en crèches van 16 maart tot voorlopig 14 april.

Enkele andere maatregelen zijn het sluiten van de grenzen, met alleen toestemming voor vluchten die gestrande landgenoten terugbrengen, verbod op samenkomsten van meer dan tien personen, social distancing van minimaal twee meter en een avondklok. Er zijn intussen tien besmette personen geregistreerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina