Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland verlengt noodmaatregelen

Nederland verlengt noodmaatregelen

01/04/2020 02:18

Nederland verlengt noodmaatregelen

 

DEN HAAG - Scholen, kinderopvangcentra en horecagelegenheden in Nederland blijven tot en met 28 april gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook moeten mensen tot die tijd zoveel mogelijk thuiswerken, minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren en niet met meer dan twee anderen samenkomen in de openbare ruimte.

Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops blijven langer gesloten. Daarmee zijn de maatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden duren, verlengd tot en met 28 april. Maandag was al duidelijk dat de maatregelen langer van kracht blijven, alleen was er toen nog geen einddatum bekend. Dat heeft het Nederlandse kabinet dinsdag bekendgemaakt.

Het aantal mensen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is dinsdag met 175 gestegen naar 1.039. Daarnaast zijn 722 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn op dit moment 4.712 coronapatiënten opgenomen (geweest) in Nederlandse ziekenhuizen. 

De nieuwe cijfers betreffen niet de daadwerkelijke toename van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Het gaat alleen om de meldingen die zijn binnengekomen via de officiële kanalen. Er kan dus vertraging in zitten. Het totale aantal gemelde besmettingen in Nederland bedraagt 12.595. Ook deze aantallen liggen in werkelijkheid hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen getest wordt. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina