Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Thuisquarantaine personeel 's Lands Hospitaal 'on hold'

Thuisquarantaine personeel 's Lands Hospitaal 'on hold'

31/03/2020 14:33 - Merredith Bruce

Thuisquarantaine personeel 's Lands Hospitaal 'on hold'

Foto: FB 's Lands Hospitaal  

PARAMARIBO - Medewerkers van het 's Lands Hospitaal hoeven voorlopig niet meer in zelfquarantaine te gaan zoals de bond maandag had geadviseerd. Bondsvoorzitter Imro Edam zegt tegen de Ware Tijd dat de organisatie dinsdagochtend een gesprek heeft gehad met de directie over zaken waarover zij meer duidelijkheid wenste. Die hadden te maken met de opname van COVID-19-patiënten in het ziekenhuis.

Omdat de werknemersvertegenwoordiging geen garantie had over de veiligheid van haar personeel, werd die maandag aangemaand om vanaf twaalf uur dinsdagmiddag massaal ziek te melden. Edam vertelt dat de directie om negen uur 's morgens breedvoerig heeft uitgelegd aan de bond hoe de opname van de cliënten precies aan toe is gegaan en wat het vervolgtraject is.

Volgens de voorzitter ging het de bond niet zozeer om de opname van de personen. "Want daarvoor is een ziekenhuis er." Hij stelt dat de organisatie wel moeite had met de wijze waarop er hierover werd gecommuniceerd. "COVID-19 is wereldwijd nog vrij onbekend, ook bij zorgverleners en wanneer het om een nieuw fenomeen gaat is communicatie zeer belangrijk."

Hij zegt dat de bond als belanghebbende niet is betrokken bij verwikkelingen rond de opnames. Gezien er intussen al duidelijkheid hierin is gekomen, hoeft het personeel voor nu niet meer in thuisquarantaine. De organisatie heeft tijdens de ontmoeting met de directie ook gesproken over financiële zaken die nog opgelost moesten worden. De voorwaarde was dat de oproep tot thuisquarantaine pas aangehouden zou worden, als ook dit deel was opgelost.

Volgens Edam hadden enkele medewerkers de werkplek al verlaten, hoewel niet echt cruciale afdelingen. "We konden wel 70 tot 80 procent vragen om normaal door te blijven." Hij verwacht dat de situatie woensdag geheel genormaliseerd zal zijn. Hoewel de thuisquarantaine nu niet meet hoeft, blijft de bond kritisch als het om de veiligheid van het personeel gaat, besluit hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina