Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaar verpleegkundigen uitdagend voor groep

Jaar van verpleegkundigen uitdagend voor beroepsgroep

31/03/2020 05:57 - Aidy Pinas

Guno Welzijn, voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname, roept op alle veiligheidsmaatregelen in verband met COVID-19
in acht te nemen.

Guno Welzijn, voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname, roept op alle veiligheidsmaatregelen in verband met COVID-19 in acht te nemen. Foto: vvsuriname.org  

PARAMARIBO - Het jaar van verplegenden en verloskundigen is zeer uitdagend voor de beroepsgroep. Ze moet dwars door de coron pandemie durf en moed weten te vinden om de zieke mens te ondersteunen in het genezingsproces. Vorig jaar heeft de Wereld gezondheidsorganisatie 2020 uitgeroepen tot jaar van de verplegenden en verloskundigen.

"Het lijkt mij bijna ironisch, omdat het zoals altijd erop lijkt dat verplegenden nauwelijks tijd voor zichzelf kunnen vinden, wegens de eisen die aan hen worden gesteld bij het verlenen van gezondheidszorg." Dit zegt de voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS), Guno Welzijn.

Hij stelt dat de beroepsgroep opnieuw voor een harde realiteit, staat waarbij het belang van het beroep wordt benadrukt. "Deze periode zou beschouwd kunnen worden als de meest uitdagende, voor ons tijdperk." Volgens hem zullen allen die werken in de gezondheidszorg altijd aan de frontlinie van de strijd in de sector staan.

Gedurende deze tijd, wanneer bijna alle andere beroepen stilstaan en winkels sluiten, zullen verplegenden klaarstaan voor hun patiënten zoals het beroep vereist. De voorzitter drukt namens het VVS-bestuur de verpleegkundigen op het hart alle richtlijnen op te volgen om veerkracht op te bouwen en de eigenaardigheden van dit corona-virus te bestrijden

"Ik doe een beroep op het verpleegkundig leiderschap waakzaam te zijn en ervoor te zorgen dat de juiste maatregelen worden genomen ter bescherming van verplegenden bij het verlenen van zorg aan patiënten."

Hij roept ook op om te allen tijde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Eigen bescherming is vooral noodzakelijk, omdat men niet alleen zichzelf beschermt maar ook zijn of haar gezin. Welzijn vraagt zijn beroepsgenoten op God te vertrouwen, omdat alleen bij Hem zij echte veiligheid en bescherming zullen vinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina