Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • In Brazilië gestrande Surinamers terug naar huis

In Brazilië gestrande Surinamers terug naar huis

31/03/2020 10:36 - Naomi Hoever

Een deel van de groep Surinamers die wordt opgehaald uit Brazilië.

Een deel van de groep Surinamers die wordt opgehaald uit Brazilië. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Surinamers die zijn gestrand in Brazilië zien de bodem van hun portemonnee. Intussen zijn er drie extra weken verstreken. De meerkosten voor verblijf worden gedekt door de overheid, die beloofd heeft de gedupeerde landgenoten dinsdag terug te halen. Veel moeten ze nu zelf bekostigen. Onder andere wasserij en voeding. De mensen bekruipt het gevoel dat ze vergeten zijn.

De regering is bezig met repatriëringsvluchten voor Surinaamse staatsburgers die in het buitenland zijn gestrand. Tot nu toe zijn er drie vluchten uitgevoerd. Twee vanuit Cuba en één uit Miami. De afgelopen week zei Jerry Slijngard van NCCR dat de overheid staatsburgers zal laten overkomen op basis van de beschikbare overheidsquarantaine plekken. Er zal eerst worden gekeken hoeveel plekken in gereedheid kunnen worden gebracht.

Op de reguliere persconferentie maandag zei vicepresident Ashwin Adhin dat personen uit Belem in Brazilië dinsdag opgehaald zullen worden.Deze vlucht zal door de SLM worden uitgevoerd en worden afgehandeld volgens de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid.

Alle passagiers zullen in verplichte quarantaine in een overheidsfaciliteit worden ondergebracht. Hiervoor moeten zij een contract tekenen dat zij zich houden aan de afspraken met de overheid. "Mensen mogen niet meer in thuisquarantaine als voorheen. We zullen strenger optreden", sprak Slijngard.

Aanleiding hiertoe is dat twee personen die in thuisquarantaine waren geplaatst bij controle niet thuis werden aangetroffen. "Ze zijn opgespoord en in een overheidsquarantaine faciliteit geplaatst."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina