Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond maant personeel aan tot zelfquarantaine

Bond ’s Lands Hospitaal maant personeel aan tot zelfquarantaine

31/03/2020 03:38 - Merredith Bruce

Bond ’s Lands Hospitaal maant personeel aan tot zelfquarantaine

Foto: FB 's Lands Hospitaal  

PARAMARIBO - De bond bij het ’s Lands Hospitaal heeft het personeel maandag opgeroepen om zich vanaf twaalf uur dinsdag ziek te melden. Naar de krant verneemt zou deze oproep te maken hebben met een opname van een (mogelijke) COVID-19-patiënt(en) terwijl het ziekenhuis daar nog niet op berekend zou zijn.

De personeelsvertegenwoordiging heeft uit voorzorg zowel leden als niet-leden geadviseerd om de plek om twaalf uur 's middags te verlaten en zelfquarantaine toe te passen. Wie anders beslist mag, maar doet dat op eigen risico. Bondsvoorzitter Imro Edam bevestigde maandagavond tegenover de Ware Tijd dat er een dergelijke oproep is gedaan aan het personeel.

Echter, hij wilde niet teveel uitweiden hierover, omdat de bond tot maandagavond rond negen uur toen de krant hem belde nog in conclaaf was met de autoriteiten over deze kwestie. Edam wilde volstaan met de mededeling dat de bond niet tevreden is met "de wijze hoe zaken zich hebben voltrokken". De minister van Volksgezondheid heeft tot en met dinsdagmorgen tien uur de ruimte om zaken helemaal in orde te maken. Edam benadrukt dat de deur nog op een kier staat.

De Franse ambassadeur Antoine Joly die positief is getest op het nieuwe coronavirus en zondag op advies van Franse medische autoriteiten naar Frans-Guyana werd vervoerd, vertoefde daarvoor naar verluidt voor behandeling in het 's Lands Hospitaal. De diplomaat was aanvankelijk, nadat hij positief werd getest, in het Wanica Ziekenhuis opgenomen voor behandeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina