Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opknapbeurt Charlesburgweg roept vragen op

Opknapbeurt Charlesburgweg roept vragen op

29/03/2020 09:15 - Arjen Stikvoort

De beginfase van de herstelwerkzaamheden van de Nieuwe Charlesburgweg.

De beginfase van de herstelwerkzaamheden van de Nieuwe Charlesburgweg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Sinds enkele dagen rijdt er weer verkeer over de Nieuwe Charlesburgweg, de belangrijke verkeersader tussen de Ringweg en de Kwattaweg. De straat is helemaal vernieuwd. De afwatering is verbeterd en elektriciteitsmasten zijn verplaatst.

De bewoners en ondernemers zijn blij met de nieuwe asfaltlaag, maar minder tevreden over de indeling van de weg. "Er zullen veel ongelukken gebeuren. Als je ziet hoe smal de weg geworden is", zegt Henk, die op een bankje op de  voorgeschreven twee meter afstand van zijn vriend een biertje drinkt.

Henk gaat verder: "Ongelooflijk hoe ze dit zo hebben kunnen maken. Voorheen had je aan weerskanten een goot en de weg was lekker breed. Nu hebben ze die goten dicht gegooid en voor de afwatering duikers in de grond geplaatst. Dan kun je de weg toch lekker breed maken? Maar nee!" Hij is somber gestemd, omdat de voordelen die verwacht mochten worden bij vernieuwing van een weg zijn uitgebleven en voorspelt zelfs gevaarlijke situaties.

"Kijk de weg is nu al smaller. Aan beide kanten hebben ze heel hoge stoepen gemaakt en weinig uitwijkmogelijkheden voor (brom)fietsers. Er is geen rijstrook waar brommers en fietsers gebruik van kunnen maken. Wat als auto's gaan inhalen; er zijn al geen drempels over de weg en fietsers en bromfietsers kunnen niet uitwijken? Levensgevaarlijk!"

Lila Paga is groenteverkoopster aan de Nieuwe Charlesburgweg. Nu de weg weer is opengesteld ziet ze haar omzet iets stijgen. "Maandenlang was het hier onbegaanbaar. Klanten bleven weg en alles lag onder het stof. Nu komen ze beetje bij beetje terug en verdien ik weer wat." Ook een andere bewoonster heeft zo haar kritiek. "Het is goed dat de weg is geasfalteerd, maar hij is veel te smal en de stoepen veel te hoog. Hoe moet een oudere zoals ik, die slecht ter been is, van de ene stoep op de andere komen?  Dit is toch geen doen!"

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemingsbedrijf Kuldipsingh. Een medewerker legt uit dat de weg sinds vorige week is geasfalteerd en dat er alleen nog een zogenaamde toplaag van vier of vijf centimeter op moet komen. Daarvoor zal de weg maar heel kort weer moeten worden afgesloten. Eén dezer dagen worden ook de 'mondstukken' van de zijstraten geasfalteerd. Dat zijn enkele meters waar een zijstraat  aansluit op de nu vernieuwde hoofdweg.

De werkers zijn bezig met de afwerking van de Nieuwe Charlesburgweg zoals tegels zetten en stoepranden aanleggen. Wanneer de weg in zijn geheel wordt opgeleverd weet hij niet. Meerdere pogingen van de redactie om van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie  een reactie te krijgen, liepen op niets uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina