Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vissersboten in brand gestoken

Vissersboten in brand gestoken

27/03/2020 15:30

De schade aan de vissersboten.

De schade aan de vissersboten. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee vissersboten in brand gestoken aan de Anton Dragtenweg bij de sluis van Azaad. De 27 jarige Dhanesh S. van Guyanese komaf is door de politie van bureau Geyersvlijt aangehouden en in verzekering gesteld ter zake brandstichting.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat drie mannen betrokken waren bij de brandstichting. Nadat de brand was uitgebroken zagen vissers die in de boten sliepen drie mannen wegrennen. Twee van hen stapten in een gereedstaand voertuig, welke hard wegreed.

De derde man, Dhanesh S, werd met brandwonden aan zijn armen en gezicht in de directe omgeving gezien. De politie die snel ter plaatse was bracht Dhanesh naar de RGD poli van Geyersvlijt voor medische zorg.

Na medisch te zijn behandeld werd hij overgebracht naar het bureau alwaar hij na te zijn verhoord hangende het onderzoek in verzekering is gesteld. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.

Twee boten zijn deels afgebrand en twee hebben schroeischade. Aan de aanhouding van de twee andere verdachten wordt hard gewerkt. Het motief achter de brandstichting is nog niet bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina