Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: COVID-19 team in quarantaine

BREAKING: Leden COVID-19 managementteam in quarantaine

25/03/2020 12:10 - Ivan Cairo

BREAKING: Leden COVID-19 managementteam in quarantaine

 

PARAMARIBO - Een aantal leden van het COVID-19 managementteam is in quarantaine. Het gaat naar wordt vernomen om personen die de afgelopen dagen in nauw contact zijn geweest met de buitenlandse diplomaat die als achtste coronageval in Suriname is bevestigd dinsdagavond. Dit zegt luitenant-kolonel Danielle Veira, tegen de Ware Tijd.

De desbetreffende personen zijn uit voorzorg in zelfquarantaine gegaan. Inderdaad zijn we in quarantaine omdat enkele van ons in contact waren met de diplomaat. Wij wachten nu de resultaten van Volksgezondheid af, want men moet berekeningen maken hoe dicht je op de persoon was en wat je allemaal hebt gedaan. Dat doet men dus nu", zegt Veira.

Ze benadrukt dat de desbtreffende teamleden ervoor gekozen hebben een pas op de plaats te doen. "Ook al weten we dat het gaat om eerste, tweede en derde lijn, zijn nu allemaal even in onze eigen barak en wachten we de resultaten van Volksgezondheid af". Aan de hand van het resultaat zullen de deskundigen aangeven of zij zich weer tussen anderen mogen begeven. "Maar nu is een ieder thuis", aldus de directeur Nationale Veiligheid.

Zij stelt verder dat journalisten die de afgelopen dagen de persconferenties hebben bezocht niet in quarantaine hoeven te gaan. Op een later tijdstip zal dat aan de media worden uitgelegd, waarom dat niet hoeft. Veira verwacht dat deskundigen op de reguliere persconferentie later op de dag zullen aangeven hoe een mogelijke infectie kan plaatsvinden en wie risico's lopen.

Burgers moeten niet "zomaar bezorgd worden gemaakt". Intussen wordt het ministerie van Buitenlandse Zaken waar de diplomaat, ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk, de afgelopen dagen heeft deelgenomen aan besprekingen ontsmet. Het Buza-personeel moet voorlopig thuisblijven. Woensdag is de Franse ambassade ook gesloten en moet het personeel voorlopig thuisblijven.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina