Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-voorzitter voor spoedoverleg bij president

DNA-voorzitter voor spoedoverleg bij president

20/03/2020 13:45 - Ivan Cairo

DNA-voorzitter voor spoedoverleg bij president

 

PARAMARIBO - De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die vrijdag kort voor twaalf uur begon en direct daarna werd geschorst kan nog niet beginnen. Terwijl voorzitter Jennifer Geerlings-Simons tijdens de schorsing overleg pleegde met de fractieleiders werd ze weggeroepen voor spoedoverleg met president Desi Bouterse.

Wat het onderwerp van bespreking is is vooralsnog niet duidelijk. In politieke kringen wordt gespeculeerd dat overleg tussen het staatshoofd en de voorzitter van het parlement noodzakelijk was, omdat de regering drastischere maatregelen wil treffen in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus, COVID-19.

De bespreking zou ook te maken kunnen hebben met de uitspraak van het Hof van Justitie eerder op de dag waardoor de coalitieleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan hun parlementszetel hebben verloren. Hierdoor valt de coalitie in het parlement terug naar 27 zetels. Eerder had Celsius Waterberg reeds afgehaakt toen hij zich terugtrok uit regeringspartij BEP.

Donderdag zinspeelde directeur Nationale Veiligheid Danielle Veira op een algehele lockdown van het land met inperking van bepaalde rechten, indien burgers zich niet willen houden aan de uitgevaardigde maatregelen. Onder andere is dringend geadviseerd samenscholingen tot een minimum te beperken en in noodzakelijke contacten sociale afstand te bewaren.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee nieuwe COVID-19-gevallen bevestigd, waardoor het aantal besmette personen is geklommen naar vier. Volgens de eerste indicaties gaat het hier om lokale besmettingen. De twee nieuwe gevallen zijn naar verluidt mensen in de contactenkring van de vrouw bij wie vorige week vrijdag als eerste het coronavirus werd vastgesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina