Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Sapoen en Chitan moeten uit DNA

BREAKING: Sapoen en Chitan moeten uit DNA

20/03/2020 09:26 - Ivan Cairo

BREAKING: Sapoen en Chitan moeten uit DNA

 

PARAMARIBO - De assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan die zich moeten hun zetels opgeven. Kort na de verkiezingen van 2015 maakte dit tweetal zich los van Pertjajah Luhur om steun te geven aan de coalitie die toen werd gevormd. Sapoen en Chitan zijn volgens de terugroepwet geen parlementariërs meer, heeft het Hof van Justitie vrijdagmorgen beslist.

Pertjajah Luhur en andere toenmalige V7-partijen had deze twee volksvertegenwoordigers teruggeroepen, maar ze weigerden de zetels op te geven. De Nationale Assemblee heeft in verband met die kwestie de wet zodanig gewijzigd dat ze tot nu toe konden aanblijven.

Pertjajah Luhur en de overige partijen spanden een rechtszaak aan, maar verloren die case. In hoger beroep heeft het Hof de eerdere beslissing van de civiele rechter verworpen en beslist dat krachtens de wet Sapoen en Chitan zijn teruggeroepen. Het vonnis moet nog betekend worden. Later meer over deze zaak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina