Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gevecht ‘Bigi Boy’ tot nader order uitgesteld

Gevecht ‘Bigi Boy’ tot nader order uitgesteld

17/03/2020 00:00 - Guillano Bruce

Francis Ngannou (l) en Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik moeten nog even in de wachtkamer.

Francis Ngannou (l) en Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik moeten nog even in de wachtkamer. Foto: mixfight.com  

PARAMARIBO - Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik zal langer moeten wachten op zijn droomgevecht tegen Francis Ngannou. De partij stond gepland voor 28 maart maar is tot nader order uitgesteld. Maandag stuurde UFC-baas Dana White een e-mail naar medewerkers van de MMA-organisatie waarin hij liet weten dat vanwege de situatie rondom het coronavirus de komende drie evenementen worden uitgesteld.

Daartoe behoort ook het evenement 'UFC on ESPN: Ngannou vs. Rozenstruik' dat op 28 maart in Las Vegas zou plaatsvinden. Het uitstel geldt ook voor 'UFC Fight Night: Woodley vs. Edwards' van zaterdag en 'UFC on ESPN: Overeem vs Harris' van 11 april. Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat de UFC zijn schema noodgedwongen moet aanpassen vanwege de COVID-19-pandemie. 

Donderdag had de vechtsportorganisatie besloten de krachtmeting van Rozenstruik tegen Ngannou en die van de Nederlander Alistair Overeem tegen de Amerikaan Walt Harris naar UFC APEX in Las Vegas te verplaatsen. De data van de gevechten, respectievelijk 28 maart en 11 april bleven ongewijzigd, maar de gevechten zouden zonder publiek plaatsvinden.

Enkel de vechters met hun entourage en UFC-personeel zouden worden toegelaten. Dat was afgelopen weekend ook al het geval tijdens de UFC Fight Night in Brazilië. Het uitstellen van de drie komende evenementen komt nadat UFC-baas White vorige week nog benadrukte dat alleen bij een total shutdown van de VS de UFC van zijn schema zou wijken. 

"Alleen als alles in het land compleet wordt lamgelegd gaan we de gevechten uitstellen. Zo niet, gaan we gewoon door", liet White weten. "Het enige wat ons zal stoppen is een shutdown van de overheid waar iedereen wordt opgedragen thuis te blijven." 

Echter, de afgelopen dagen zijn in Amerika en de rest van de wereld een aantal evenementen tot nader order uitgesteld. Dat zal hoogstwaarschijnlik hebben meegespeeld in het besluit van White om de komende drie evenementen van zijn organisatie voor onbepaalde tijd te schrappen. 

Ondertussen is 'Bigi Boy' al enkele maanden in voorbereiding op zijn gevecht met de Fransman Ngannou. De 31-jarige Surinaamse MMA-vechter verscheen voor het laatst ruim drie maanden terug op 7 december in de achthoek in Washington D.C. Daarbij versloeg hij Overeem met een knock-out in de slotseconden. Het was zijn vierde opeenvolgende overwinning in evenveel partijen sinds hij eind 2018 bij de UFC tekende.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina