Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalcompetitie stopgezet

Basketbalcompetitie stopgezet

12/03/2020 15:03 - Terence Oosterwolde

Basketbalcompetitie stopgezet

Dit beeld van basketballers die elkaar bekampen behoort vanaf vrijdag tot nader order tot het verleden. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - In een spoedbekendmaking heeft de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) donderdagmiddag kenbaar gemaakt haar competitie te stoppen. De maatregel gaat vrijdag in.

In een schrijven aan de lidverenigingen meldt het SBA-secretariaat dat vanaf vrijdag "alle wedstrijden tot nader order zijn uitgesteld", conform de instructies van de Internationale Basketbalfederatie (FIBA)  . De ontmoetingen van donderdag - twee jongenspartijen (U19) en twee duels in de mannenrecreatieklasse - worden wel gespeeld.

Alle Fiba-toernooien worden per vrijdag gestaakt vanwege de huidige situatie rond de uitbraak van covid-19, het coronavirus. Dat staat in een brief die Fiba Americas donderdag stuurde naar de SBA en andere nationale federaties. "Het besluit niet te spelen is genomen om de gezondheid en veiligheid van spelers, coaches, officials en fans te waarborgen", aldus Fiba Americas.

Woensdagavond besloot ook de NBA, de Amerikaanse Basketbalassociatie, haar competitie stil te leggen. Waar eerst werd gesproken over eventueel spelen zonder publiek, werd de drastische maatregel genomen om niet meer te spelen nadat bekend werd dat Rudy Gobert van Utah Jazz het virus heeft opgelopen. Donderdag bleek dat ook zijn teamgenoot Donovan Mitchell besmet is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen