Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS stimuleert vrijheid in denken

NPS stimuleert vrijheid in denken en doen bij vrouwen

08/03/2020 05:21 - Amanda Palis

Patrica Etnel, DNA vertegenwoordiger van de partij.

Patrica Etnel, DNA vertegenwoordiger van de partij. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Wereldwijd wordt op 8 maart de Internationale dag van de vrouw herdacht. De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft in het thema van deze dag zaterdag in Grun Djari een workshop dag georganiseerd voor en door vrouwen van de verschillende afdelingen binnen de NPS. Vrouwen van Para, Paramaribo, Commewijne en Wanica.

De onderwerpen gepresenteerd tijdens de workshop ondersteunen de vrijheid in denken en doen, zoals gezinsversterking en ondernemerschap. "Met de presentaties willen wij handvaten meegeven om een declaratie voor sterke vrouwen te presenteren van de partij waar er speerpunten van vrouwenbeleid in wordt vastgesteld", zegt NPS-parlementariër Patrica Etnel, die de workshop coördineerde.

Het is de bedoeling dat de NPS de speerpunten in de declaratie opneemt in haar partijprogramma. Ook wanneer de partij geen regeermacht krijgt, wil Etnel met de speerpunten de toekomstige positie van vrouwen versterken. 

Meriam Cairo heeft gesproken over vrouwen en ondernemerschap en de uitdagingen die daarbij komen kijken en Gracia Ormskirk stond in haar presentatie vooral stil bij vrouwen en onderwijs. "We moeten ons als vrouwen blijven scholen en gebruik maken van onze expertise. Maar ook kijken wat ons motiveert om te studeren, zo ook bij onze kinderen wat motiveert hen en daarop inspelen als ouder", vertelt Ormskirk.

Jurist Margo Waterval hield een presentatie over vrouwen in internationale politiek. Waterval vroeg zich vooral af waarom er zo weinig vrouwen soliciteren naar internationale posities. "Waar zijn de vrouwen? Als we kijken naar onze universiteit is 68 procent vrouw, waarom zien we ze niet?", is de vraag die Waterval stelde aan het publiek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina