Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: JCI over Dag van de Vrouw

JCI Female roept op tot vrijheid en gelijkheid!

08/03/2020 17:05

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

De dag van 8 maart is een bijzondere dag voor vrouwen overal ter wereld. Dit, omdat op deze dag wereldwijd de Internationale Dag van de Vrouw wordt herdacht. In 1911 werd deze dag voor het eerst herdacht; deze staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen.

De Internationale Dag van de Vrouw is een goed moment om stil te staan bij de kracht van vrouwen, maar meer nog om stil te staan bij de ongelijke ontwikkelingskansen die vrouwen vaak genoeg moeten doormaken.

Ook in Suriname gaat de Internationale Dag van de Vrouw niet ongemerkt voorbij.

JCI Female zet zich al 45 jaren onvermoeibaar in voor het bieden van kansen en mogelijkheden aan jonge vrouwen om zichzelf te ontwikkelen en positieve verandering teweeg te brengen in de gemeenschap. Dit jaar richt JCI Female, de vrouwenafdeling van JCI Suriname, zich op duurzaam leiderschap door vrouwen en luidt haar thema 'Sustainable Development through Female Leadership'.

De Femaler's, zoals wij de leden aangesloten bij JCI Female noemen, zien 8 maart dus als een goed moment om vrouwen op te roepen dit doel na te streven en even stil te staan bij de rol en de positie van ons als vrouwen. Tegelijk zijn wij ons ook bewust van het feit dat dit geen momentopname moet zijn, maar een dagelijkse evaluatie.

Er is nog heel veel werk aan de winkel, maar als wij alle krachten bundelen en werken naar een land, een wereld waar gelijkheid, liefde en respect de boventoon voeren, zijn wij ervan verzekerd dat er een tijd komt waarbij alle mannen en vrouwen gelijke kansen zullen krijgen om zich te ontwikkelen .

Met deze boodschap wenst JCI Female alle sterke, hardwerkende en dya dya Sranan uma's een hele fijne, maar bovenal bezinningsvolle Internationale Dag van de Vrouw toe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina