Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil leidt SFA naar slotzege

Gavin Kensmil leidt SFA naar slotzege

08/03/2020 02:20 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil leidt SFA naar slotzege

Gavin Kensmil mocht het kampioensnet afsnijden.  

PARAMARIBO - Gavin Kensmil heeft zijn stempel gedrukt op de laatste regular season game van de Stephen F. Austin State University. Hij registreerde zaterdagavond game-highs van zeventien punten en tien rebounds in de 68-57 overwinning op Sam Houston State University.

Op de website van de Lumberjacks begint het verslag met een verwijzing naar de prestatie van de Surinaamse basketballer in de vijftiende zege op rij. "Gavin Kensmil registered a double-double with 17 points and 10 rebounds to lead the SFA men's basketball team past the Sam Houston State Bearkats 68-57 at home Saturday."

Ook zijn rebounds, vooral in de aanval (hij had meer dan de helft van The Lumberjacks, ... red.), kregen aandacht in het verslag. "Led by Kensmil's seven offensive rebounds, SFA did a great job crashing the offensive glass, pulling down 13 boards that resulted in 18 second chance points."

In de laatste wedstrijd voor het eigen publiek in het Williams R. Johnson Coliseum stond de Surinamer 33 minuten op veld. Hij maakte zeven van de elf schoten en benutte al zijn drie vrije worpen. De forward kwam verder tot één assist en één steal. Hij had ook twee persoonlijke fouten en vijf turnovers.

Met de wedstrijd tijdens Senior Night werd afscheid genomen van Kevon Harris (acht punten en twee rebounds), John Comeaux (acht punten en twee rebounds) en Nathan Bain (twee punten en zes rebounds), voor wie het het laatste seizoen is als SFA-speler. Bain, geboren op de Bahama's, deed zaterdag ook een huwelijksaanzoek aan vriendin Lyndsee.

The 'Jacks spelen komende week in het Southland Conference Tournament. Als topgeplaatste (28-3/19-1 SC) speelt SFA vanaf de halve finales mee. Het toernooi wordt gehouden in Katy, Texas en begint woensdag. De halve finales zijn vrijdag en de finale zaterdag. De kampioen kwalificeert zich automatisch voor het NCAA Division I Tournament.

In Las Vegas, Nevada werd Utah State University, voor wie de Surinamer Roché Grootfaam uitkomt, voor het tweede jaar op rij winnaar van het Mountain West Tournament. Dankzij een three-pointer van guard San Merrill met twee seconden te gaan, zegevierden The Aggies met 59-56 over het topgeplaatste San Diego State University (30-2/17-1 MW).

Door de overwinning in het Thomas & Mack Center doet het als tweede geplaatste Utah State (26-8, 12-6 MW) automatisch aan het prestigieuze NCAA Tournament. ​Het is de eerste keer sinds 2001 dat The Aggies back-to-back-kampioen werd van de conference. Merrill werd voor het tweede jaar op rij MVP van het toernooi, de eerste keer dat dit gebeurt.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina