Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • MMC gecertificeerd als babyvriendelijke instelling

MMC gecertificeerd als babyvriendelijke instelling

07/03/2020 18:14 - Beta Debidien

Het MMC heeft in het kader van zijn certificering als babyvriendelijke instelling een plakkaat onthuld. Cleopatra Jessurun (rechts), waarnemend directeur van Volksgezondheid, was ook aanwezig bij dit heugelijk moment.

Het MMC heeft in het kader van zijn certificering als babyvriendelijke instelling een plakkaat onthuld. Cleopatra Jessurun (rechts), waarnemend directeur van Volksgezondheid, was ook aanwezig bij dit heugelijk moment. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Het Mungra Medisch Centrum (MMC) is vrijdag gecertificeerd als eerste babyvriendelijke instelling in Suriname. Cleopatra Jessurun, waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, zei in haar felicitatieboodschap dat er een weg van drie jaar is afgelegd om dit doel te bereiken. Jessurun was medisch directeur van het ziekenhuis toen het traject begon.

Jessurun bedankte de toenmalige directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde-Van Dijk voor haar ondersteuning aan en inzet voor het project. "We zijn blij dat zij zich nog steeds inzet voor het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI)", zei Jessurun. BFHI is een kwaliteitscertificeringsproces voor alle instellingen die klinische zorg voor, tijdens en na de bevalling aanbieden.

Alle ziekenhuizen in Suriname, maar ook de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending, hebben zich verplicht om deze kwaliteitsnorm na te streven. Jessurun bedankte ook de Pan-Amerikaanse Gezondheidsdienst en Unicef die het ministerie van Volksgezondheid ondersteunen bij projecten.

"De felicitaties zijn niet alleen voor het behalen van een certificering, maar u heeft een behoorlijke verantwoordelijkheid op u genomen." Ze is blij dat ook mannen borstvoeding promoten. Volgens Jessurun blijkt uit cijfers dat in Suriname negen op de honderd vrouwen borstvoeding geven.

Ze benadrukte dat de voordelen hiervan niet onderschat mogen worden. Het MMC zal daarin een voortrekkersrol vervullen. Jessurun hoopt dat alle overige instellingen zich zullen inzetten om ook het babyvriendelijke certificaat te behalen en zegde hiervoor namens het ministerie ondersteuning toe.

"Een babyvriendelijke instelling doet ons terugdenken aan het babyvriendelijke ziekenhuisinitiatief, een wereldwijde inspanning van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Unicef om handelingen in de instellingen zodanig uit te voeren dat borstvoeding niet alleen beschermd, maar ook bevorderd en ondersteund wordt", zei Wijngaarde-Van Dijk. Volgens haar is het BFHI in 1991 ingesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina