Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sublieme Leter stuwt Jacksonville naar winst

Sublieme Leter stuwt Jacksonville naar winst

04/03/2020 15:34 - Terence Oosterwolde

Sublieme Leter stuwt Jacksonville naar winst

Ook in zijn rol als bench player floreerde Dancell Leter voor Jacksonville. Foto: Jay Neal  

PARAMARIBO - Dancell Leter heeft dinsdagavond bij de start van de play-off in de Division I junior college basketbalcompetitie van de Verenigde Staten meteen zijn stempel gedrukt. De Surinamer registreerde een double-double van 23 punten en zestien rebounds voor Jacksonville College.

"Leter spurs JC men to 100-92 win over Panola in regional tourney", kopte de plaatselijke krant Jacksonville Progress. "Dancell Leter, a 6'-7" freshman out of Paramaribo, Suriname, spark JC (17-12) to victory", stond verder in het artikel. In de openingspartij van het NJCAA Region XIV Tournament kwam Leter tegen de als nummer acht geplaatste Panola College (100-92) off the bench, maar zette toch indrukwekkende stats neer.

In 31 minuten scoorde hij zes van de negen veldbaskets, maakte hij zijn enige three-pointer en benutte al zijn acht vrije worpen. De forward pakte zes offensive en tien defensive rebounds, was verder goed voor vier assists, twee steals en twee blocks. Hij maakte twee fouten en had slechts één turnover. Deze prestatie komt na een paar moeilijk weken als gevolg van perikelen met de coachingstaf.

Nadat hij de eerste 21 duels startte, werd hij twee partijen na elkaar (4 en 8 februari) aan de kant gehouden. Vervolgens kreeg hij op 15 februari een korte invalbeurt en werd daarna (18 en 22 februari) weer twee games aan de kant gehouden. Vanaf 25 februari komt hij normaal in actie, maar kwam hij steeds van de bank.

In de reguliere competitie hadden Jacksonville, die als nummer negen is geplaatst, en Panola elkaar op 23 november 2019 getroffen. Voor eigen publiek zegevierde Panola Ponies toen met 98-90. Leter had ook toen een double-double neergezet. Als basisspeler kwam hij tot achttien punten, elf rebounds en één assist in 27 minuten.

Jacksonville staat donderdag weer op het veld. In de Gold Dome in Shreveport, Louisiana spelen The Jaguars in de kwartfinales van het NJCAA Region XIV Tournament tegen Tyler Junior College. In de algemene ronde had Tyler op 8 januari met 107-75 gezegevierd. In zestien minuten was Leter geëindigd met negen punten, zeven rebounds, twee assists en één block.

Lee College won dinsdag zijn openingspartij met 93-87 van Kilgore College. Yamill Wip stond in de basis bij The Runnin' Rebels en scoorde zes punten (twee van de vijr three-pointers) in haast 23 minuten. Donderdagavond is Navarro College de tegenstander in de kwartfinales. Op 23 november 2019 hadden The Bulldogs het reguliere treffen met 84-77 gewonnen. Wip had toen één assist.

Wip en Leter, die in Suriname beiden voor Yellow Birds spelen, stonden op 29 februari tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. The Jaguars kwamen net als 4 februari (94-86) als winnaar uit de bus: 90-86. Leter, die het eerste treffen niet had gespeeld, eindigde met dertien punten (één three-pointer), dertien rebounds, één assist en twee steals in 32 minuten.

Wip, die in de basis stond, was goed voor twaalf punten (twee three-pointers), vijf rebounds en één assist. In het eerste onderlinge treffen eindigde de guard, die off the bench kwam, met veertien punten (vier three-pointers) en twee rebounds.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina