Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Carolinabrug misschien Lesley Artistbrug

Carolinabrug misschien vernoemd naar Lesley Artist

02/03/2020 02:27 - Gilliamo Orban

De Carolinabrug.

De Carolinabrug. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het is op zijn plaats om de Carolinabrug te vernoemen naar de onlangs overleden Lesley Artist, voormalig NDP-assembleelid en oud-dorpshoofd van Redi Doti, vindt kapitein Marchano Stuger. De politieke invloed van Artist heeft volgens Stuger geleid tot uitvoering van duurzame projecten in het gebied.

Hij noemt de bouw van een nieuwe school en leerkrachten-appartementen in Redi Doti. Het oude schoolgebouw, waar Artist ooit als leerkracht en schoolhoofd heeft gewerkt, verkeerde destijds in deplorabele staat. Ook de asfaltering van de weg tussen de Afobakaweg en de Carolinabrug is mede dankzij Artist gerealiseerd, zegt Stuger.

"Nu heeft niet alleen Redi Doti de hele dag stroom, maar ook de omliggende dorpen zoals Pierre Kondre Kumbasi en Cassipora. Ook de bouw van de nieuwe brug is mede dankzij hem bewerkstelligd", zegt  Stuger, die in december is gekozen tot kapitein van het dorp, en daarmee tot opvolger van Artist die het dorp zo'n 15 jaar heeft geleid. 

Het is de bedoeling dat Stuger op 28 maart wordt geïnstalleerd als kapitein. "Het zou goed zijn om op die dag de brug om te dopen tot Lesley Artistbrug. Want gewoonlijk zou hij het ambt overdragen aan mij, maar hij is niet meer", zegt de nieuwe kapitein.

Stuger heeft een beroep gedaan op de regering om de brug op de dag van zijn installatie te vernoemen naar Artist. De nabestaanden van de overleden kapitein hadden dat ook al verzocht tijdens zijn begrafenis op 1 februari. President Desi Bouterse zei toen dat het gepast zou zijn om de brug naar Artist te vernoemen.

Het voormalig assembleelid is op 23 januari na een ziekbed overleden. Hij was van 2012 tot 2017 voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname. Hij werd hij in 2010 als lijsttrekker op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij in Para gekozen als volksvertegenwoordiger.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina