Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK: Tjon En Fa verliest in achtste finales

WK-baanwielrennen: Tjon En Fa verliest in achtste finales

29/02/2020 16:16 - Terence Oosterwolde

WK-baanwielrennen: Tjon En Fa verliest in achtste finales

Surinames Jaïr Tjon En Fa (r) versloeg Sebastien Vigier van Frankrijk in de zestiende finales van de WK-baanwielrennen. Foto: Twitter  

PARAMARIBO - Op de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Duitsland heeft Jaïr Tjon En Fa zaterdag in de achtste finales verloren. Maar hij verliet de Velodrom in Berlijn niet met lege handen. Immers, de Surinamer heeft zijn Olympische ticket op zak.

Voor de kwalificatie van de 200 meter sprint verschenen 35 renners aan de start. Tjon En Fa startte als 31ste en klokte 9,668 seconden, de 21ste tijd van de dag. De snelste tijd (9,253) kwam op naam van de Nederlandse titelverdediger Harrie Lavreysen. Daarna volgden zijn landgenoot Jeffrey Hoogland (9,322) en Mateusz Rudyk van Polen (9,434). Samen met de Rus Denis Dmitriev (9,522) hadden ze vrije doorgang tot de achtste finales.

Tjon En Fa en de rest moesten rijden in de zestiende finales. Daarin was de 27-jarige Surinamer in heat 8 nog net sneller dan de Fransman Sebastien Vigier. Het verschil tussen de twee was slechts 0,006 seconde. In de achtste finales kreeg Tjon En Fa, nummer vijf van de wereld, in heat 5 klop van de 32-jarige Mohd Awang van Maleisië, die met een verschil van 0,120 seconde vóór hem finishte. Awang is vijftiende van de wereld.

De Maleisiër drong uiteindelijk door tot de halve finales. Hij wist in de kwartfinales de Japanner Fukaya Tomohiro, nummer vier van de wereld, klein te krijgen in twee races. Ook Rudyk, Hoogland en Lavreysen behoren tot de laatste vier nadat ze respectievelijk in twee races Matthijs Buchli (Ned), Stefan Botticher (Dui) en Yudai Nitta (Jap) van zich afschudden. Lavreysen, Hoogland en Rudyk bezetten de eerste drie plekken op de wereldranglijst.

Zondag komt Lavreysen, die donderdag wereldkampioen werd op de keirin, om een plaats in de finale uit tegen Awang (brons op de keirin). In heat twee zijn Hoogland en Rudyk aan elkaar gekoppeld. Lavreysen won in de voorbereiding drie van de eerste zes wereldbekerwedstrijden. Hoogland eindigde daarbij steeds als tweede. Bij afwezigheid van de Nederlanders streek Rudyk in de laatste drie World Cup-races steeds met de eer.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina