Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gemengde gevoelens Roché Grootfaam

'Een jongen van Frimangron die het heeft geschopt tot college'

28/02/2020 18:23 - Terence Oosterwolde

'Een jongen van Frimangron die het heeft geschopt tot college'

Surinamer Roché Grootfaam (l) baarde tijdens Senior Night opzien met deze monsterdunk over een machteloze Seneca Knight. Foto: collectie Roché Grootfaam  

PARAMARIBO - Met de huldiging tijdens de zogenoemde 'Senior Night' begint het steeds meer bij Roché Grootfaam te dagen dat hij binnenkort een hoofdstuk zal afsluiten. Op 30 april studeert de Surinamer af met een degree in exercise science.

Daarnaast rest er nog slechts één regular season game in zijn collegeloopbaan in de Verenigde Staten. "Emotioneel is het moeilijk en zwaar wanneer je je realiseert dat jouw college-carrière ten einde komt", vertelt hij openhartig aan de Ware Tijd. "Maar het was een geweldige ervaring."

Na de wedstrijd van zaterdag volgt voor de Utah State University nog het Mountain West Championship in de eerste week van maart en eventueel het prestigieuze NCAA Tournament. Maar in de eigen thuishaven, Dee Glen Smith Spectrum, heeft hij inmiddels zijn laatste wedstrijd gespeeld.

Tijdens 'Senior Night' op 25 februari waren er 8.925 supporters in de hal. "Ik genoot geweldige ondersteuning. De fans waren super. Ik zal deze periode altijd koesteren." Grootfaam, die dit seizoen sporadisch is ingezet, speelde in de laatste thuiswedstrijd tien minuten mee.

Daarin scoorde hij twee van de zeven veldbaskets inclusief een monsterdunk met 2:46 die zorgde voor 'wilde taferelen' bij zijn teamgenoten en enorm gejoel bij het thuispubliek. Hij kan erom lachen. "Elke senior (vierdejaarsstudent/-speler, ... red.) droomt erover ... go out with a bang in front of your fans at your last home game."

'The Big Man' van 2,01 meter en 120 kilo kijkt met weemoed terug op zijn twee jaar bij The Aggies. "It sucks omdat het heel snel voorbij is gegaan, maar het is het allemaal waard geweest. Een jongen van Frimangron die het heeft geschopt tot college. Beter dan dat kan het niet worden en ik ben daarom dankbaar."

Hij kijkt reikhalzend uit naar 30 april. "Om eerlijk te zijn, alles meegenomen, denk ik dat dat mijn grootste verdienste zal zijn: mijn diploma in ontvangst nemen. Het is een zegen om me in deze positie te bevinden." Grootfaam zegt dat hij heel veel mensen dank verschuldigd is. "Mensen die er vanaf het begin met me zijn geweest en ondanks alles met me zijn gebleven. Dat zal ik nooit vergeten."

Het is "verbluffend waar een bal dribbelen mij naar toe heeft gebracht en nog kan brengen". Maar wat er na maart dit jaar volgt, is koffiedik kijken voor Grootfaam. "Na het seizoen zal ik mijn opties afwegen en bepalen wat te doen na basketbal en school. Het is iets waar ik mijn tijd goed voor ga nemen."

Voor nu is de focus van The Aggies (23-7/12-5 in Conference) op Mountain West. "We proberen zo ver mogelijk te geraken in ons Conference Tournament en ons te kwalificeren voor The Big Dance!" Utah State is titelverdediger; op 16 maart 2019 werd voor het eerst het kampioenschap behaald in de Mountain West Conference.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina