Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste coronabesmetting in Nederland

Eerste persoon in Nederland besmet met coronavirus

27/02/2020 18:31

Veel Italianen gaan de deur niet meer uit zonder mondkapje.

Veel Italianen gaan de deur niet meer uit zonder mondkapje. Foto: EPA  

TILBURG - Een persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om de eerste besmetting met het Covid-19-virus in Nederland.

De mannelijke patiënt ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij is kort geleden in de Italiaanse regio Lombardije geweest. Over de toestand van de patiënt doet het RIVM verder geen uitspraken. Volgens de NOS gaat het om een man van tegen de vijftig jaar oud. De besmette persoon wordt in quarantaine gehouden.

Vanwege de besmetting wordt in kaart gebracht met wie de persoon onlangs contact heeft gehad. "De persoon vertoonde symptomen van het virus, daarom is de persoon opgenomen en getest", aldus het RIVM. Het is nog onduidelijk hoelang de persoon in Nederland is, dat is de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) aan het onderzoeken.

Vervolgens zal de GGD alle contacten monitoren om te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid. Jaap van Dissel van het RIVM vertelt in een uitzending van de NOS dat er ongeveer zestig mensen in Nederland op het virus zijn getest, waarvan het merendeel niet ziek is gebleken. Het RIVM wacht nog op de uitslag van zo'n vier testen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina