Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste coronageval in Brazilië

Eerste coronageval in Brazilië

26/02/2020 16:57

In Brazilië is een eerste geval van besmetting met het nieuwe coronavirus geregistreerd.

In Brazilië is een eerste geval van besmetting met het nieuwe coronavirus geregistreerd. Foto: Sky News  

RIO DE JANEIRO - Gezondheidsdiensten in Brazilië hebben voor het eerst een besmetting met het nieuwe coronavirus in het land vastgesteld. Het is daarmee ook het eerste geval van het coronavirus in Zuid-Amerika, melden lokale media.

Het ministerie van Volksgezondheid en de lokale gezondheidsdiensten in São Paulo onderzoeken het geval.Het gaat om een 61-jarige man uit São Paulo die tussen 9 en 21 februari in Noord-Italië is geweest en symptomen van de ziekte vertoont, zoals hoesten, meldde het ministerie van Volksgezondheid. Hij is nu thuis in quarantaine.

"Het is duidelijk dat we ons zorgen maken", citeerde een lokaal nieuwsportaal de Braziliaanse minister van Volksgezondheid Luiz Henrique Mandetta. De metropool São Paulo is de grootste stad van het land..

Inmiddels zijn voor zover bekend meer dan 80.000 mensen besmet met het nieuwe coronavirus, meer dan 77.000 daarvan in China. Ruim 90 procent van de besmette mensen geneest. Met bijna 1000 besmettingen staat Zuid-Korea op de tweede plek, in Italië zijn 374 mensen besmet. In Europa verspreidt het virus zich verder uit naar Griekenland.

2700 mensen zijn inmiddels gestorven aan Covid-19, de ziekte die door het nieuwe coronavirus wordt veroorzaakt, waarvan ruim 2500 in China. In Italië zijn nu 12 mensen gestorven aan de ziekte. In Frankrijk overleden tot nu toe 2 personen.

In China zijn in de afgelopen 24 uur nog 52 mensen overleden aan Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sterfgevallen in drie weken tijd. Ook zijn er 406 nieuwe besmettingen gemeld op dinsdag, dat is voor het eerst minder dan er in de rest van de wereld zijn geconstateerd, namelijk 437. Telegraaf /Trouw.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina