Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Revo-massameeting in teken van verworvenheden

Revo-massameeting in teken van 40 jaar verworvenheden

25/02/2020 10:04 - Wilfred Leeuwin

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft op de revo-massameeting gepocht over de verworvenheden van de revolutie.

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft op de revo-massameeting gepocht over de verworvenheden van de revolutie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) bij veertig jaar revolutie aan de Heiligenweg stond in het teken van de verworvenheden in die periode en de betekenis van de revolutie voor Suriname. Bouterse en alle sprekers voor hem hebben de oppositie uitgedaagd om hun eigen verworvenheden op te noemen en op papier te zetten. “Laat ze zeggen wat ze gedaan hebben, wat ze van plan zijn te doen, wat zij tijdens Front en Nieuw Front hebben gedaan."

"Ik durf te zeggen dat alleen in deze periode 2015-2020, Bouterse-Adhin al meer gepresteerd heeft dan al de drie termijnen Front en Nieuw Front", zei Bouterse. Samen met vicepresident Ashwin Adhin onthulde Bouterse een boekwerk waarin staat dat in deze regeerperiode meer dan vijfhonderd projecten zijn gerealiseerd.

"Als er nog twijfels waren, zullen die vandaag weggehaald worden", zei Adhin. Volgens hem heeft de leider van de revolutie een nalatenschap van wat de revolutie heeft voortgebracht. Het boekwerk draagt de naam 'Van visie tot verworvenheden'. Er komt nog een vervolgboekwerk over de verworvenheden van de regeerperiode 2010-2015, zei Adhin.

Adhin meent dat dat alles niet genoeg is om de verworvenheden van de revolutie te onderstrepen. Hij deed de toezegging aan Bouterse dat alles over de hele periode van de revolutie en eigenlijk vanaf de onafhankelijkheid zal worden neergepend. Bouterse zegt dat politiek andersdenkenden alleen fake news weten te maken.

De leider van de revolutie merkt op dat na veertig jaar zijn tegenstanders hem nog altijd niet kennen. "Want no-no, den sani sa ye du, y'e kras' mi wreed. Je hebt met alles wat je had gemobiliseerd en yu b'o span a plein, ma moro betre yu no ben du en", verwees Bouterse naar de protestmanifestatie van 17 februari georganiseerd door de activist Biervliet en waaraan is meegedaan door alle oppositionele partijen, bedrijven en vakbonden.

De opkomst bij die protestmeeting is volgens Bouterse niet te vergelijken met de massale opkomst van de revo-massameeting aan de Heiligenweg. Hij constateert dat bij de protestmanifestatie niet het volk maar de politieke leiders en hun abani's aanwezig waren.

"Het volk was niet daar, het volk is hier. Laten ze rustig doorgaan met grappen maken, maar wij hebben werk te doen", zei Bouterse. "Wan gewoon pikin vrijpostig boi (Biervliet,… red) ne kon pur' unu, want na gado pot' unu dya." Hij riep zijn NDP-achterban op de gelederen te sluiten en geen tijd te verliezen aan pietluttige meningsverschillen.

Bouterse nam zijn gehoor mee naar een nieuwe toekomst vol ontwikkeling. Op 1 maart zal een begin gemaakt worden met het baggeren van de Surinamerivier, op 7 maart zal de nieuwe Highway worden geopend, er komt een diepzeehaven en de productie zal worden opgevoerd.

De nieuwe toekomst van Suriname is er één met een overvloed aan energie, een aangepast onderwijssysteem, een nieuwe stad, volop werkgelegenheid en een toekomst waarin een modern financieel systeem zal worden gecreëerd en de Amerikaanse dollar overbodig zal zijn. "Wij hebben werk te doen en laten wij ons niet afleiden door mensen waarmee wij eigenlijk medelijden moeten hebben", zei Bouterse.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina