Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Grote ontwikkelingen voor Nickerie ’

‘Nickerie moet zich voorbereiden op de grote ontwikkelingen’

24/02/2020 01:09 - Beta Debidien

Edgar Dikan, ondervoorzitter van BEP.

Edgar Dikan, ondervoorzitter van BEP. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - “We willen als een nationale partij onze schouders zetten onder het werk en weten ook dat Nickerie met name op een kruispunt staat namelijk de olievondst voor de kust. We moeten ons als natie, maar in het bijzonder als district voorbereiden op de grote ontwikkelingen die in de komende vier tot vijf jaar zullen plaatsvinden.” Dat zei Edgar Dikan, ondervoorzitter van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zaterdag op een partijvergadering in Nieuw Nickerie.

Volgens Dikan heeft zijn partij altijd deze oproep: "Laten we over issues praten en discussies erop loslaten en kijken hoe wij oplossingen kunnen vinden, zodat het volk naar grotere hoogte gebracht kan worden. We moeten nu gaan kijken wat wij op het gebied van onderwijs en infrastructuur gaan doen en al die bijkomende zaken die met zo een vondst en exploratie te maken zullen hebben." 

Dikan zegt dat de BEP een gemotiveerd team heeft en er is ook een duidelijke groei te bespeuren in Nickerie. "Conform de cultuur van de partij hebben wij ook gesprekken gevoerd met de leiding van de BEP in Nickerie. We waren ook bezig te kijken welke strategie er toegepast zal worden. Nu met dit gegeven gaan wij in hoofdbestuursverband nagaan hoe verder." 

"Binnen de partij geven we een ieder de ruimte om zich te profileren. We denken dat er zich meer kandidaten op de verschillende niveaus zullen aanbieden en aan de hand van een aantal zaken zal het uiteindelijke besluit voor 9 april 2020 worden genomen." Verschillende aspirant-kandidaten op RR-, DR- en DNA-niveau hebben een presentatie gehouden. 

Zij moeten nu het veld intrekken, hard gaan werken en bewijzen dat ze werkelijk gedragen worden, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden, zegt Dikan, behalve BEP-ondervoorzitter ook minister van Regionale Ontwikkeling. Hij zei eind januari op persoonlijke titel tegen de krant, dat hij de samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) graag zou voortzetten.

In Para zei Jerrel Pawiroredjo op 7 februari tijdens een vergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS) dat een stem op de huidige regeringspartijen BEP en HVB een stem op de NDP is. Over deze uitspraak van de NPS-ondervoorzitter zegt Dikan dat de NPS geen issues heeft "en dan gaat men op oneigenlijke issues campagne voeren. Wij denken dat mensen die zich als moraalridders presenteren gewoon bezig zijn met een glad gezicht het volk te misleiden". 

"Laten ze gaan bedenken hoe ze van achttien zetels naar twee zijn gegaan. We keuren het af dat men op de man speelt en niet op de bal. Het mooie ervan is dat de ondervoorzitter van de NPS een antwoord geeft op wat zijn partij in de afgelopen zeventig jaar heeft gedaan en betekend voor Suriname, "want zeker de BEP is ontstaan, omdat onze mensen heel ontevreden waren over de wijze waarop de NPS hen heeft behandeld in het verleden".

August Lila, trekker van de BEP in Nickerie, is heel optimistisch gestemd over de ontwikkeling en de groei van zijn partij. "Wij gaan vanaf nu het veld in om campagne te voeren. Het startsein is zaterdag ook gegeven en de structuren hebben unaniem aangegeven dat ze in Nickerie voor een zetel willen gaan", zegt Lila. De BEP heeft momenteel tien kernen in het district en wil doorgroeien naar vijftien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina