Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ongeïnspireerd Yellow Birds verrast door CLD

CLD verrast ongeïnspireerd Yellow Birds

24/02/2020 17:17 - Van onze redactie

CLD verrast inspiratieloos Yellow Birds

Kevin Sandie (3) probeert te scoren voor CLD, nagestaard door de spelers van Yellow Birds. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Ongeïnspireerd en futloos. Die indruk maakten de mannen van Yellow Birds zondagavond in de hoofdklasse van de basketbalcompetitie. De oud-kampioen kreeg de rekening gepresenteerd in de vorm van een beschamende nederlaag tegen CLD: 60-68.

Het jonge team van CLD heeft de afgelopen drie jaar flink wat slagen geïncasseerd en won in de seizoenen 2017, 2018 en 2019 slechts vier van de 48 wedstrijden. Echter, de jongens van coach Earl Sabajo hielden zich tegen Yellow Birds beter aan hun concept, straften de trage overschakeling van de tegenpartij resoluut af en legden een enorme vechtlust aan de dag.

Bij de favoriet - Yellow Birds werd in 2017 semikampioen, veroverde de titel het jaar daarop en stond ook vorig seizoen in de play-off - klopte weinig. Individueel spel en nonchalance voerden de boventoon, er was vaak miscommunicatie in de verdediging met daarbovenop het constant geklaag tegen de arbitrale leiding. Daarnaast wemelde het missers: de ploeg miste dertien three-pointers, totaal 55 van de 75 doelpogingen en benutte slechts zeventien van de 36 vrije worpen.

Kevin Sandie (16 punten), Hesdy Lens (14 punten en 16 rebounds), Silvano Martin (13 punten) en Herman Bruce (11 punten, inclusief drie three-pointers) scoorden in dubbele cijfers voor CLD. Bij Yellow Birds was Shankar Persaud (twee three-pointers) met elf punten de enige speler in dubbele cijfers. CLD heeft na de winst vier punten uit drie partijen, Yellow Birds heeft vijf punten, maar heeft ook één duel meer gespeeld. Beide teams wonnen slechts één duel.

Overige uitslagen: De Arend - De Schakel 63-48. Chaïef Elburg (De Arend) 30 punten, Jahmal Henar (De Schakel) 13; vrouwenhoofdklasse: Yellow Birds - SCVU 67-43. Chiniqua Pengel (YB) 20 punten, Jolaine Nijman (SCVU) 19; Ballers Club Wanica - Rialto 77-31. Zephanya Zeefuik (BCW) 29 punten, KImberly Tolud (Rialto) 11 punten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina