Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal pakt drie punten in blessuretijd

Transvaal pakt drie punten in blessuretijd

23/02/2020 22:54 - Frank Finisie

Tupac Finisie van ACoconut (l) speelt de bal door de benen van Engermeaux Fitz-James van Transvaal (r). Transvaal wint met 4-3.

Tupac Finisie van ACoconut (l) speelt de bal door de benen van Engermeaux Fitz-James van Transvaal (r). Transvaal wint met 4-3. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Transvaal heeft zondagavond in het André Kamperveen Stadion pas in blessuretijd de winst veiliggesteld. In de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond werd ACoconut met 4-3 verslagen. Alvaro Verwey werd de matchwinner.

Nadat ACoconut in de 72ste minuut de 3-3 maakte, leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met één punt. Echter, na een dieptepass wist Verwey Transvaal alsnog de drie punten te bezorgen. De groen-witten klommen van de zevende naar de vijfde plek. ACoconut blijft voorlaatste op de ranglijst.

Transvaal nam al heel vroeg de leiding. Een breedtepass werd fout ingeschat door de verdediging van ACoconut, waardoor de alerte Regillio Abiting van dichtbij de 1-0 kon intikken, 1-0. De vreugde was van korte duur. Drie minuten later kwam ACoconut langszij. Ronaldinho Vonkel maakte de 1-1 uit een strafschop, die werd toegekend nadat de doorgebroken Ogalfio Schmidt was neergelegd door Transvaal-doelman Rainel Godfried.

De groen-witten stelden daarna orde op zaken, ingeluid door een blunder van doelman Ives Mac Donald. Hij trapte de bal in de voeten van Abiting, die Sorencio Juliaans in stelling bracht: 2-1. Kort vóór rust bracht Abiting de marge op twee goals door een voorzet in te schieten: 3-1. ACoconut kwam sterk terug in de tweede helft en wist uit vrije trappen van Schmidt (61') en Roché Maabo (72') op gelijke hoogte te komen: 3-3. Echter, Transvaal had het laatste woord.

Uitslagen negende speelronde: Transvaal - ACoconut 4-3; SNL - Santos 3-2; Broki - Bintang Lahir 3-3; West United - Inter Moengotapoe 1-1; Notch - Inter Wanica 5-2; PVV - Voorwaarts 3-2; Robinhood - Leo Victor 3-1.

Stand: 1. Robinhood 9-21; 2. Inter Moengotapoe 8-18; 3. Bintang Lahir 9-16; 4. Broki 9-15 (doelsaldo +6); 5. Transvaal 9-15 (+1); 6. Leo Victor 8-14; 7. Notch 8-13 (+5); 8. PVV 8-13 (+3); 9. West United 9-13; 10. SNL 9-11; 11. Voorwaarts 9-7; 12. Inter Wanica 9-6; 13. ACoconut 9-5; 14. Santos 9-1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina