Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Vlugt voorzitter Bond Invoerrechten en Accijnzen

‘Personeel in vergeethoek geraakt’

23/02/2020 07:17 - Gilliamo Orban

Joyce de Vlugt is ook de voorzitter van de douanebond.

Joyce de Vlugt is ook de voorzitter van de douanebond. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “De mensen zijn in de vergeethoek geraakt en we zullen ons inzetten om daarin verandering te brengen. Hun salaris is super laag, terwijl het gaat om belangrijke medewerkers die belastingen innen voor de Staat.” Dat zegt Joyce de Vlugt, de nieuwe voorzitter van de Bond van Personeel bij het Ontvangkantoor Invoerrechten en Accijnzen, tegen de Ware Tijd.

De Vlugt is ook de voorzitter van de douanebond. Zij zegt dat ze langer dan een jaar geleden is gevraagd om de leiding bij de bond bij het Ontvangkantoor Invoerrechten en Accijnzen over te nemen, omdat de leden ontevreden waren over het functioneren van het toenmalige bondsbestuur onder leiding van Alessandro Spong. Uiteindelijk heeft ze besloten om de uitdaging aan te gaan.

"Het gaat om een relatief kleine groep mensen van ongeveer veertig medewerkers, maar ze hebben veel problemen. Ze zijn langer dan tien jaren niet bevorderd en krijgen momenteel geen betaling voor overen meerwerk", zegt de Vlugt. De voorzitter wijst ook erop dat vanwege invoering van het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso) destijds het personeel niet meer in aanmerking komt voor de kledingtoelage. De mensen komen hierdoor niet geüniformeerd aan werk.

Er zullen volgens De Vlugt gesprekken aangevraagd worden met de ontvanger der invoerrechten en accijnzen Daniëlle Wilfrid en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. "Door goede communicatie met deze actoren kunnen we veel bereiken en hoeven we geen andere middelen te gebruiken om onze eisen af te dwingen", zegt de voorzitter.

Romeo Dougle, de secretaris van het vorige bondsbestuur, erkent dat de leden ontevreden waren over het functioneren van dat bestuur. Hij wijst erop dat er al geruime tijd geleden gesprekken zijn aangevraagd met Hoefdraad om over de knelpunten van het personeel te praten. Het bestuur is volgens hem hiervoor nimmer uitgenodigd.

Personeelsleden hebben eerder een vaktechnische opleiding gedaan met de bedoeling meer output in hun werk te hebben. "Hieraan gekoppeld zouden ze een beter loon krijgen, maar dat is nooit gebeurd", zegt Dougle. Daarnaast zit het de leden dwars dat ze geen ruimte meer hebben om het secretariaat te huisvesten. Volgens de ex-secretaris is de ruimte van het secretariaat tijdelijk afgestaan aan de dienst voor opslag van onder andere kentekenplaten, maar die is nooit meer teruggeven aan de bond.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina